Egy jó fogadalom az új évre!

Egy jó fogadalom az új évre!

Mindenki ismeri? Az új év első napjaiban tele vagyunk jó szándékkal: Diétázni fogok, többször megyek el sportolni, abbahagyom a dohányzást... és néhány nappal később ... minden feledésbe merül. Van azonban egy újévi fogadalom, amely nem csak egyszerűen és könnyen megvalósítható, de hosszú éveken át profitálhat belőle: Következetes napi bőrápolás! - főleg télen és a hosszú tél után bőrünknek szüksége van ápolásra. Ne kedvetlenedjen el, ha nem lát azonnal változás, a bőr a hosszú évtizedek alatt meg fogja hálálni a törödést. Bőrünk olyan, mint egy számítógép-agy, tárolja az összes a jó dolgot, amit adunk neki, de sajnos nem felejti el azt sem, ha elhanyagoljuk.

Lényeges, hogy a kezdetekben helyesen állítsa össze az ápoló-programot. Honnan tudhatja meg, hogy milyen bőrtípusa van? Nézze meg szépségBlogunkban: "Milyen bőrtípushoz tartozok egyátalán?

Az Ecco Verde- nél a balodalon kiválaszthatja a megfelelő bőrtípust. Ha például egy nappali krémet keres, válassza ki először a kategóriáknál a "Nappali ellátást", majd a baloldali oszlopban a bőrtípust. A "Témák" alatt speciális ápoló termékeket talál különleges bőrtípusokra pl. aknéra, tinészsereknek, allergiásoknak vagy anti aging termékeket. 

Ha már tudja, hogy bőrének milyen speciális igényei vannak azonnal elkezdheti a napi bőrápolást. Fontos a megfelelő tisztító termék kiválasztása. Egy jó krém csak akkor hat rendesen, ha bőrünket előtte rendesen előkészítettük és nem csak vízzel távolítottuk el a szennyeződéseket és a faggyút a bőr felületéről. A megfelelő tisztítószer hatékonyan és kíméletesen eltávolítja az elhalt hámsejteket és a felesleges faggyút. A bőr tisztítása nem csak reggel a nappali ápoló felvitele előtt fontos, hanem este is. Száraz bőrére egy ápoló tisztító krém ajánlott pl. Akamuti Sweet Orange arctisztító krém , ami előtt egy nem zsíros tisztító alkalmazása ajánlott pl. Yes To Daily Clarifying arctisztító.

Az arctisztítást tonizálás kövesse. Egy arcvíz gondoskodik a hidratáltságról a tisztítás után. Emellett megnyugtatja a bőrt és összehúzó hatású. A tonik kiválasztásánal megfelelő figyelmet fordítson bőrtípusára! Mi egy különösen kíméletes bőrápolót ajánlunk. Ez lehet akár egy alkoholmentes virágvíz is, mint pl. a Kart rózsavíz, amely minden bőrtípusra alkalmas.

Miután megtisztította és tonizálta bőrét, felkészült lesz a nappali vagy éjszakai krémre. Különböztesse meg mindenképp a nappali és éjszakai krémét! A nappali krém funkciója, hogy védje a bőrt a mindennapos hatásoktól, az éjszakai krém pedig az éjszaka folyamán regenerálja és revitalizálja a bőrt. És még egyszer kérjük, ne felejtse el figyelembe venni, hogy a bőrtípusának megfelelő termékek válassza! Ha valakinek nagyon igénybevett a bőre, akkor az ápoló krém előtt mindenképp használjon egy szérumot. A szérumok speciálisan erre lettek kifejlesztve és minden bőrtípusra alkalmazhatóak.

Ha a fenti lépéseket következetesen betratja, akkor semmi sem állhat a szép, ragyogó bőr útjába!, Most már csak azt kell szem előtt tartania, hogy bőre idővel változik és ha eljön az ideje ápolóját e szerint változtassa.

Ha van rá lehetősége, akkor válasszon ki egy napot, amikor kicsit többet tud foglalkozni bőrével. Egy peeling vagy egy maszk mindig jó lehet. A pelling eltávolítja az elhalt hámsejteket és faggyú maradványokat, amelyek a napi ápolás során a bőrön maradnak és gondoskodik a selymesen sima bőrről. A maszk pedig pihenteti és extra hatóanyaggal látja el a mindennapos stressznek kitett bőrt.

A zsíros és tisztátalan bőrre egy különösen mélytisztító maszkot ajánlunk. Különösen kiváló a timföldet tartalmazó maszk, mint pl. az Alva Rhassoul Peeling maszk. A timföld nem csak tisztítja a bőrt, hanem fontos ásványi anyagokkal is ellátja. A tisztító maszk zsíros és tisztátalan bőrre legtöbbször nyugtató és hidratáló összetevőket tartalmaz, ezért ennél a bőrtípusnál ezt követően nem szükséges az intenzív ápolás.

Száraz és érett bőrre egy visszazsírosító peeling alkalmazása ajánlott. Nem szárítja a bőrt, ilyen pl. a CMD Sandorini Peeling krém. Ezt követően a bőrt az arcpakolás megfelelő tápanyagokkal látja el. A Martina Gebhardt 7 Herbs Mask például pihenteti és újjáéleszti a stresszes és fáradt bőrt.

Csak annyit kívánunk: Sok szerencsét az új elhatározásokhoz!