Layering: Csak a legjobb a bőrnek

A Layering rendszert Ázsiában fejlesztették ki, egészen pontosan Japánban. Célja a bőr lehető legjobb ellátása minden olyannal, amire naponta valóban szüksége van. A rendszer Japánból gyorsan elterjedt és mára már egyre népszerűbb Európában is. De mit is rejt pontosan ez a kifejezés?

Mi a Layering?

A Layering esetében a bőrápoláshoz nem csak egy krémre van szükség, hanem különöböző olyan termékekre, amelyek speciális funkciót töltenek be. Ezek a termékek bizonyos sorrendben alkalmazandóak.

A kombináció rendkívül fontos szerepet játszik. A termékek egymással összehangoltak és úgy kombináltak, hogy azok tökéletesen kiegészítsék egymás hatását. A Layering tehát több, mint részek összessége.

Milyen előnyöket biztosít a Layering?

Ez a rendszer számos előnnyel bír::

  • Kis mennyiség: Mivel több termék kerül felhasználásra, így azokból kisebb mennyiség elegendő.
  • Nagy hatás: Saját bőre igényeinek megfelelő termékkombináció megtalálása után, a Layering rendszer optimális hatékonysága még jobban ki tud bontakozni.
  • Átfogó ápolás: Egy univerzális krém soha nem lehet olyan jó, mint az egyes termékek, amelyeket kimondottam adott célokra kifejlesztettek. Mivel a Layering több speciális terméket kombinál, így a bőr átfogó és fenntartható ápolása lehetséges.

Hogyan működik a Layering​​​​​​​?

Az alapelv viszonylag egyszerű. Egyik terméket dolgozza el a másik után. Azonban csak akkor, amikor az előző termék már teljesen felszívódott.

Fontos, hogy az egyes termékek hatóanyagai egymással összehangoltak és a maguk a termékek is egymáshoz illőek legyenek. Egy zsírban oldódó krém esetében például nem megfelelő egy hidrofil krém. Azonban ezeknek nem kell egy gyártótól származnia. Azonban kezdőknek mégis ajánlott, hogy a különböző termékek egy márkától származzanak, mivel ezek a termékek biztosan egymással összehangoltak, így pénzt spórolhat meg.

Milyen sorrend használatos a Layering​​​​​​​ esetén?

A Layering négy fázisból áll:

  1. Tisztítás - Először tisztítsa meg arcát gyengéden egy bőrtípusának megfelelő termékkel.
  2. Tonizálás - A tonizálás során eltávolíthatjuk a szappan- és mészmaradványokat. Ebben segítségére lehet egy arcvíz vagy egy alkoholmentes tonik is. A tonizálás felkészíti a bőrt következő lépésre.
  3. Regeneráció - Most következik, ami már a hatóanyagok szempontjából is fontos. Az arcszérumok és szemkörnyékápoló gélek minden olyan hatóanyagot biztosítanak a bőr számára, amelyekre valóban szüksége van.
  4. Tuning - Az utolsó fázisban vigyen fel egy nappali, illetve éjszakai krémet vagy arcolajat.

Ezen kívül hetente egy-két alkalommal peeling és maszk alkalmazása is ajánlott.

FONTOS: Minden fázisnál várja meg, hogy a termék teljesen felszívódjon, csak utánna térjen át a következő fázisra.

Egy tökéletes Layering ápoláshoz a megfelelő termékere van szükségünk. Az Ecco verde ehhez a következő márkákat ajánlja:

Whamisa - A Whamisa termékek közül kiválaszthatja a legjobbat saját bőre számára, ezáltal összeállíthatja egyéni Layering rendszerét.

Pure Skin Food - A Pure Skin Food esetében is válogathat a különböző termékek közül, valamint megvásárolhatja a már kész Layering-rendszereket is, amelyek a különböző bőrtípusok igényei szerint kifejlesztettek.

Amennyiben szeretne többet megtudni a Layering-rendszerről, itt konkrét képekkel kiegészített utasításokat talála a Pure Skin Food Layering-renszerrel kapcsolatban.