Milyen bőrtípushoz tartozok egyátalán?

A megfelelő ápoló kiválasztásánál döntő fontosságú, hogy bőrünknek milyen ápolóra van szüksége.

A bőrt 4 nagy csoportba osztottuk:

Normál bőr

Amit mindenki szeretne, de sajnos rendkívül ritka. A normál bőr olyan, mint egy érett őszibarack. Puha és sima, nagyon finoman szőrös. Nem érzékeny a külső hatásokra, sem a forróságra, sem a napra, sem a hidegre. Nem hajlamos a hámló foltokra. A normál bőr faggyúmirigy működése kiegyensúlyozott és nedvességháztartása ép. Finom pórusú és minden szennyeződés mentes. Gyengéd, védő ápoló alkalmazása ajánlott ebbben az esetben, amely fenntartja a szépséget.

Száraz bőr

A nagyon vékony, átlátszónak tűnő bőr gyakran hajlamos hajszáleresedésre (couperose). Hajlamos hámlásra, viszketésre. Feszült érzés alakulhat ki, mert a a szükséges lipidek hiányoznak. Gyakran a száraz bőr az érzékeny bőr. A száraz bőrt a zsír hiánya és a csökkent nedvesség okozza. Mivel csökken a védőgát (sav köpeny), fennáll a nagyon erős nedvesség párolgás kockázata, amelynek következménye a kiszáradás.

Gyönyörű, fiatal korban, míg mások a pattanásokkal és tisztátalanságokkal foglalkoznak, a száraz bőr hajlamos a kor előrehaladtával erős ráncosodásra.

Az emberek bőrtípusa már a bölcsöben eldől. Azonban a külső tényezők is irritálják a bőrt. A napon különösen legyen óvatos és használjon magas fényvédő faktorú terméket. A hideg télen is okozhat károkat a hőmérséklet különbség miatt. Különösen a téli sportok alkalmával, mint a síelés, korcsolyázás, stb. De még egy szép téli tájon történő hosszú séta alkalmával sem feldkezzen meg a hideg ellen védő krém alkalmazásáról. Ideális társ a smink. Mint egy kabát védi a bőrt a hideg ellen. A nappali krém a ruha, a smink pedig a kabát. Szeret szaunázni? Ismét óvatosságra intjük. A bőr ilyenkor hajlamos a hajszáleresedésre, ezért a kritikus pontokat takarja le egy törölközővel és csak langyos vízzel mosson arcot szaunázás után.

Egy gazdag ápoló megakadályozza a további kiszáradást. Időben kezdje el az ápolást. Körübelül 35 évesen éri el élete csúcsát, onnatól gyors öregedési folyamat indul el. Innentől öregedés gátló termék használata ajánlott. Ezáltalal a szó öregedés már nem lesz olyan ilyesztő.

Zsíros bőr

A zsíros bőr hajlamos a túlzott faggyútermelésre. Ezáltal a bőrt nem csak nedvesen és selymesen kell tartani, hanem oda kell figyelni az eltömődött púrusokra, miteszerekre és gyulladásokra, amelyek gyakran átterjednek a mellkasra és a hátra is. Különösen a fiatalok esetében, akiknél a hormontermelés javában zajlik. A legtöbb tinédzser elégedetlen a bőrével. Bőrük nagy porusú és erősen fénylő. Azonban a zsíros bőr előnye a száraz bőrrel szemben, hogy nem olyan gyorsan látszanak meg rajta az öregedés jelei.

Megfelelő ellátást: összehúzó, mattító és nagyon lágy védő termék.

Akné: A pubertás alatt gyakran pattanásos a bőr. Ezt a kellemtelenséget alaposan tisztítani és gyulladáscsökkentő termékkel ápolni kell.

Kombinált bőr

A kettő keveréke (száraz és zsíros bőr). A T-zóna mérvadó a kombinált bőr esetében. T-zónának nevezik a homlok, az orr és az áll területét. Itt a bőr nagy pórusú, zsíros és tisztátalanségra hajlamos. Míg az arccsonti rész száraz és gyakran érzékenységre hajlamos.

Ebben az esetben speciálisan lágy krémeket ajánlunk, amelyek megfelelő nedvességgel látják el a bőrt, de semmi esetre sem terhelik a középső részeket.