Teszt - Drága arckrémek

Teszt - Drága arckrémek

Bőrünk folyamatosan számos tényező által, mint pl. az oxidatív stressz, a káros UV-sugarzás vagy szabad gyökök, veszélyeztetve van. Manapság úgy néz ki, hogy bőrünk számára szinte minden rossz.

Emiatt úgy tűnhet, hogy a normális arckrémek már nyújtanak elegendő védelmet. De ne aggódjon, a felmentősereg megérkezett: kiváló minőségű összetevőket tartamazó szuperkrémek teljes arzenálja biztosítja a legkiválóbb védelmet a külső hatásokkal szemben.

Összetevők vizsgálata

A speciális krémek összetevői valóban olyan jók, mint azt ahogy a reklámok ígérik? Az Ökotest néhány, a piacon található magasabb árú arckrémet tesztelt.

A tesztek alapján a következő megállapításra jutottak:

- a magas ár nem mindig jelent kiváló minőséget
- gyakran a reklám által felépített kép emeli az árat nagy magasságokba
- nem minden krém megkérdőjelezhetlen egészségügyi szempontból

De nézzük az eredményeket részletesebben: Az Ökotest 22 magasabb árú arckrémet tesztelt. Ebből 12 darab hagyományos és 10 darab natúrkozmatikai termék volt.

A hagyományos krémek számos problémás összetevőt tartalmaznak, mint például a PEG / PEG-származékok, halogénezett szerves vegyületek, megkérdőjelezhető UV-szűrők vagy allergén illatanyagok. Sok gyártó mesterséges zsírokat és olajokat is elhelyez termékeikben, amelyek előállításának költsége kevésbé magas, de nem állítják helyre a bőr természetes egyensúlyát.

A 10 natúrkozmetikum közül 6 nagyon jó, míg 4 jó értékelést kapott. A 10 tesztelt natúrkozmetikum közül egy sem tartalmazott megkérdőjelezhető összetevőt, ezért az összetevők szempontjából az összes krém a legjobb minősítést kapta.

A 6 legjobb értékelést kapott krém reklámjaiban nem ígért semmien valótlan hatást.

A másik 4 natúrkozmetikum csak amiatt kapott jó értékelést, mivel nem egyértelműen bizonyított speciális hatásokat ígértek.

Következtetés: Az összes vizsgált natúrkozmetikai krém az Ökotest szerint nem tartalmaz megkérdőjelezhető összetevőt. Az Ecco Verde kínálatában majdnem az összes "nagyon jó" minősítést kapott krém megtalálható. Ezek a következők:

CATTIER PARIS Secret Botanique hidratáló nappali krém

Martina Gebhardt Rózsa krém