Bioearth Loom termékcsalád

A Bioearth Loom bőrápoló vonal termékeit csiganyálkából állították elő, amely 100%-ban Olaszországból származik. A kivonást passzív úton végzik, így a csigák nem sérülnek.

Loom: 5 termék

Szűrő

Az árak az ÁFÁT tartalmazzák

Loom tulajdonságai:

 • mikroszűrőn előállított csiganyálka Olaszországból
 • csiganyálka termelődik a természetben, tehát csiganyálkát nyerhetünk anélkül, hogy károsítanánk vagy zavarnánk őket
 • ICEA-tanusítvány
 • parfüm mentes (kivéve Loom kézkrém, finom, allergén-mentes illat)
 • High-Performance termékek
 • légmentesen csomagolva

A történet:
A nyálka szekréció elengedhetetlen a csigák túléléséhez. A csiganyálka elősegíti a szövetek gyógyulását és, mint egy kenőanyag működik, amely megvédi a csigát a héj, illetve a talaj okozta sérülésektől. Mindemellet szabályozza a csiga testhőmérsékletét, valamint antiszeptikus tulajdonságokkal is rendelkezik. A nyálka a csigaházon kívül is védelmet nyújt a csiga számára a paraziták, baktériumok és vírusok ellen.

Bőrápoló csiganyálkákának elsősorban nyugtató tulajdonságait kedvelik, már az ókori görögök és rómaiak is ismerték. Ebben az időben a csiga volt a gyógyszerészek szimbóluma. Az emberek érdeklődését a csiganyálka akkor keltette igazán fel, amikor kiderült, hogy a csiga gazdaságokban dolgozóknak különösen puha a keze és a sérülések nagyon gyorsan meggyógyultak fertőzés vagy hegek nélkül. Már az 1980-as évek óta kutatások folynak az orvostudomány és a kozmetika területén, hogy egy kiváló bőrápolót készítsenek ebből az egyedülálló nyersanyagból .

Kozmetikai használata:
A csiganyálkát manapság egyre gyakrabban használják a krémek és szérumok ígéretes elemeként . Gazdag mukopoliszacharidokban, azok jellegzetes viszkozitás és filmképző tulajdonságaival együtt, amelyek védik és hidratálják a bőrt. A csiganyálka mennyiségi, kémiai analízise azt mutatja, hogy a nyálka nagyon összetett hatóanyagok kombinációja,mint például allantoin, elasztin, kollagén, glikolsav, tejsav, anti-proteázok, vitaminok és ásványi anyagok. A nyálka összetétele befolyásolja a bőr öregedését, regenerál és kezeli a kis sebeket, pattanásokat, valamint az arc ráncait.

Technikai és kvalitatív információk a Loomhoz:

 • Hatóanyag: csiganyálka kivonat ( folyékony, szűrt és tiszta)
 • INCI név: Snail secretion filtrate
 • Tenyésztett fajok: Helix aspersa Muller
 • Nyomon követhetőség: Bioearthnek fontos, hogy a nyálkatermelés kizárólag Olaszországban történjen, a helyi egészségügyi hatóság által ellenőrizve, és egy felelősségteljes állatorvos csapat által felügyelve .
 • Általános leírás: A Loom a gyógyszeripari és kozmetikai termékek előállításához a csiganyálkát a Helix aspersa-ból nyeri. A váladékot összegyűjtik, amelynek szűrése két szakaszban történik. Eltekintve néhány stabilizátortól a termék nem hígított, és kémiailag sem kezelt.
 • Származás: 100% Olaszországból.

A Loom-ápolók termelése (termékminőség és csiga gazdálkodás):
A tenyésztett csigák a szabad talajon élnek fedetlenül. Annak érdekében, hogy párosodjanak és szaporodjanak, a csigák speciális dobozokba kerülnek. Ugyanis a nyálka nem a csiga tenyésztés során termelődik, hanem a fiatal csigák által,növekedésük alatt. Ez a kültéri nemesítési eljárás jelentős mértékben eltér más európai országokétól, például Franciaországban vagy Spanyolországban, ahol a csigákat mesterséges körülmények között tartják és tenyésztik (például terráriumban).
A védett területen egy adoot mintára növényeket ültettek. A központban nappraforgó nő, amely a baba csigák takarmánya. Két oldalon mángold és különböző salátafélék talalálhatóak, ezzel táplálják a tenyésztett csigákat. A másik két oldalon lóhere nő, amely a csigák természetes rejtekhelyéül szolgál. A vetés mindig tavasszal érik . Emellett a csigákat almával, sütőtökkel és káposztával etetik, amelyek helyben termesztenek műtrágyák, növényvédő szerek és más mérgek nélkül.

Nyálka nyerése:
A kézi stimuláció módszerét alkalmazzák a csiganyálka kivonására. Első lépésben, az egyéves csigákat összegyűjtjük, és friss vízzel átmossák. Ha tiszták, akkor kézzel simogatják néhány percig. Ennek a stimulációnak a hatására fokozott nyálelválasztás indul, mint egy természetes védekező mechanizmus. Nyálkát összegyűjtik, mielőtt a csigákat másodszor átmossák, mert a túlzott nyálka szekréció irritálhatja a többi csigát. Ezután pedig a csigákat visszahelyezik a védett területeikre. Az így nyert nyálkát mikro-szűrik, ezáltal kiküszöbölve bármilyen szennyeződést.
Ez a módszer különösen nehézkes és időigényes, de a fontos a csigák védelme és jólléte. Számos más gyártó a csigákat áramütéssel ösztönözzi a váladék szekrécióra, ami a csigák több mint 80%- ának a halálát okozza.