Ápolt bőr a hideg ellenére

Ápolt bőr a hideg ellenére

Bőrünk télen különösen igénybevett, ezért a megfelelő ápolás rendkívül fontos

Miért szenved a bőre télen

Télen a hőmérséklet csökken és ez hatással van a bőrre, mivel a megváltozott hőmérséklet befolyásolja az anyagcserét. Minél alacsonyabb a hőmérséklet, annál inaktívabbá válnak a bőr faggyúmirigyei. A zsír ellátás már nem olyan jó, ezáltal gyengül a bőr természetes védőgátja.

Ezen túlmenően a levegő alacsony hőmérsékleten csak kevés nedvességet tud felvenni. A száraz, meleg levegővel fűtött lakásokban és irodákban, valamint a külső és a belső hőmérséklet közötti nagy különbségek miatt a bőr sok vizet veszít.

Azoknak, akiknek bőre egyébként is száraz, télen még több problémájuk lehet. A bőr elkezd feszülni, viszket, valamint szélsőséges esetekben repedezett lesz vagy ekcéma alakul ki.

Hogyan kell ápolni?

Tehát fontos a bőr vízvesztesének csökkentése vagy leállítása. Ha a bőr nedvessége megmarad, nincs probléma. Zsíros kenőcsök vagy olajok (mandula- vagy jojobaolaj különösen jó) alkalmazása javasolt. Különösen a téli krémek akadályozzák meg a bőr kiszáradását. A hátrányuk azonban az, hogy gyakran olyan érzést keltenek, hogy a bőr nem tud lélegezni, mert az izzadság és a hőelvezetés blokkolva van - ez az okklúziós hatás.

Mindazonáltal a bőr zsíros szerekkel való ápolása különösen az arcot védi a fagyos hőmérséklettel szemben.

Ne feledkezzünk meg az ajakápolásról sem. Az ajkak nagyon érzékenyek és repedezettek lehetnek.

A víz alapú arckrémek esetében óvatosnak kell lennünk, különösen, ha a hőmérséklet nulla fok alá esik és a szabadban kell lennünk. Fagyáshoz vagy gyulladáshoz vezethet.

A téli időszakban is nagyon fontos: megfelelő napvédelem. Elengedhetetlen, ha magasban, például hegyen tartózkodunk. A hó visszatükrözi a fényt és erősíti a látszólag nem túl erős napsugarakat.

Ne felejtse el tisztítani

Természetesen a bőr ápolása mellet a tisztítást sem szabad elfelejteni. Alkalmazzon télen enyhe tisztítószereket, megfelelő ápolókkal kiegészítve. Ezáltal a szennyeződések nem tudják eltömíteni a pórusokat és így megelőzhető a gyulladás.

A tisztításhoz csak langyos vizet használjon. A túl meleg víz kiszárítja a bőrt. Ezenkívül kerülje a hosszú fürdőzéseket (kivéve, ha speciális fürdőolajokat használ).

Az arc számára a hidratálómaszk rendszeres használata ajánlott.

Igyon sokat

Természetesen az ápolás mellett segít a megfelelő folyadék bevitel is. Fogyasszon megfelelő mennyiségű folyadékot - naponta legalább 2 liter.

Ellenőrizze a páratartalmat

A zárt helyiségekben szabályozhatjuk a páratartalmat. A bőr számára a legjobb a páratartalom 40 és 60% között van. Ebben segíthetnek a növények vagy fűtőtestek közelében elhelyezett víztárolók.