5 mítosz a száraz bőrről

5 mítosz a száraz bőrről

A száraz bőr sok problémát okoz. De még mindig számos ápolási mítosz létezik, amelyek akár negatív hatással is lehetnek.

Ha száraz bőr problémái vannak, akkor általában mindenki a legvastagabb, legzsírosabb krémet használja és a legjobbat várja. De ez nem igazán jó ötlet, mert gyakran több kárt okozhat a bőrnek, mint a jót. Íme öt mítosz a száraz bőrről:

A száraz bőr téli téma

Bár a száraz bőr különösen gyakori a téli hónapokban, amikor a páratartalom a legalacsonyabb, azonban egész évben okozhat problémát.

Nyáron a légkondicionálók, az intenzív UV-sugárzás, a sós víz és a klór a bőr hámlását és fészülését okozhatják. A melegebb időjárás a bőrt dehidratálhatja - így különösen fontos, hogy növelje a nedvesség ellátást, ha nyaral vagy melegebb éghajlatú országban él.

Több vizet kell inni

Sajnos a napi több liter víz fogyasztása még nem elegendő a száraz bőr gyógyítására, mivel a nem megfelelően működő védőréteg miatt a bőr elveszíti a nedvességet.

Fogyasszon naponta legalább 2 liter vizet (és mellette vizes ételeket, például uborka vagy görögdinnye), így segíthet megőrizni a bőr alapvető funkcióit, de ez csak a dehidratált bőr esetében elegendő, a száraz bőr esetén nem.

Erősebb hidratálóra van szüksége

A nagyon zsíros krémek nem csak kellemetlenek, hanem a bőrproblémákat is okozhatnak, mint például kiütések.

Természetesen mindig fontos a mesterséges összetevők, például a szilikon vagy ásványiolaj, elkerülése és inkább olyan hidratálókrémeket kell alkalmazni, amelyek védik a bőr védőrétegét. Ilyen például a jojoba- vagy avokádóolajat tartalmazó krémek, amelye tartós hidratálást biztosítanak.

A peelingek még rosszabbat tesznek a száraz részeknek

A kemény, erős szemcséket tartalmazó peelingek károsíthaják a védőréteget és súlyosbíthatják a szárazságot, de a peeling teljes elhagyása által a bőrápolás nem működik olyan megfelelően.

Egy gyengéd peeling hetente egyszer vagy kétszer segít eltávolítani az elhalt bőrsejteket, ezáltal lehetővé téve a további bőrápoló termékek jobb behatolását.

A száraz bőrnek csak több olajra van szüksége

Bár a száraz bőrt a természetes olajok hiánya okozza, mégis nedvességre is szüksége van. Az arcolajok önmagukban nem tudják biztosítani ezt. A bőr kiegyensúlyozott nedvesség- és tápanyagellátása érdekében reggel hidratálókrémet, este pedig arcolajat alkalmazzon.

Az Ecco Verde a bőrápoló termékek széles választékát kínálja. Sokak közülük kiválóak a száraz bőr ápolására. Természetesen van olyan is, amely minden bőrtípus számára megfelelő.