Természetes szivacsok: természetes bőrápolás

Természetes szivacsok: természetes bőrápolás

A tengerből származó valódi természetes szivacsoknak számos előnye van a műanyag szivacsokkal szemben. De valójában mik is azok a természetes szivacsok?

Tenyésztés

A természetes szivacsok különféle tengeri élőlények rugalmas és abszorbens vázaiból, mint pl. a Spongia officinalis, készülnek. Ezek a természetes szivacsok már az ókorban ismertek voltak.

Ennek a fajta szivacsnak a legtöbbje nagyon hasonló a korallokhoz. Körülbelül 40 méter mélységben tenyésztik a szivacsokat. Tehát bűnös lelkiismeret nélkül is használhatja ezeket, mivel biztonságos állományban folyamatosan tenyésztik azokat. A műanyag szivacsokkal szemben a természetes szivacsok nem jelentenek terhet a környezetre, teljesen természetesek, ezért természetesen biológiailag lebonthatók.

Különböző minőség

Különböző típusú szivacsok vannak. A fürdőzéshez a legjobb szivacsok a Földközi-tengerből származóak, bár ezek egy kicsit drágábbak. Jó minőségűek a csendes-óceáni és a karibi szivacsok is. (Megjegyzés: az alacsonyabb minőségű természetes szivacsok töredeznek.)

Bőrápoló tulajdonságok

Amikor először kezébe vesz egy természetes szivacsot, azon gondolkodik, hogy miért kemény. És igaz: a természetes szivacsok keményebbek, mint a kőolajtermékekből készültek. Ennek ellenére - vagy talán emiatt - ezek a szivacsok bőrápoló tulajdonságokkal is bírnak. Természetes peeling hatást biztosítanak, tehát az elhalt bőrrészecskéket gyengéden eltávolítják. Rendszeres használat mellett a bőr textúrája lágyabbá és finomabbá válik. Ezenkívül serkenti a vérkeringést, valamint feszesítő hatást biztosít.

A természetes szivacsok az arcon is alkalmazhatóak. Ennek ellenére óvatosnak kell lennie. Ha az arcbőr vörös és gyulladt, ne használja a szivacsot.

Mi a teendő, ha a szivacs töredezik?

A természetes szivacsok tiszta természetes termék. Ezért változnak az idő múlásával, szürkévé és töredezővé válnak. De van megoldás. Egyszerűen tegyen egy ilyen szivacsot sóoldatba (125 g só / 1 liter víz) 24 órára. Mivel a természetes szivacsok a tengerből származnak, a sós víz jó a szivacs számára, így jól érzi magát benne. Ezután alaposan öblítse ki. Annak érdekében, hogy a szivacs visszanyerje eredeti sárga színét, ezután ecetsavas oldatba teheti (4 evőkanál ecet és 1 liter víz). Figyelem: ezeket nem szabad túl gyakran tenni, mert az ecetben lévő savak egyébként megtámadhatják és megtörhetik a szivacsot. Ne felejtse el tisztítás után alaposan kiöblíteni a szivacsot. Csak így lehet eltávolítani a maradványokat a szivacsból. Végül hagyja teljesen kiszáradni. (Ez a napi használat során is fontos.) Ha a szivacs folyamatosan nedves, a baktériumok felhalmozódhatnak és elszaporodhatnak.)

Soha ne tegye a szivacsot mikrohullámú sütőbe tisztítás céljából. Fennáll annak a veszélye, hogy felgyullad. Jobb, ha a mosógépben legfeljebb 30 fokon mossa.

Itt találja a különböző nemzetközi márkák természetes szivacsait