Kézápolási tippek

Kezeinket nem kell irigyelni, mivel összes testrészünk közül a kezünkön található bőr van a legnagyobb igénybevételnek kitéve. Az okok egyszerűek, mégis változatosak. Akár a munkahelyen, a házimunkában vagy szabadidőkben: kezünk mindig "használatban" van. Ezen kívül, rendkívül sok környezeti hatásnak is ki van téve.

Érzékeny kéz

Sajnos kezünkön található bőr nagyon vékony, majdnem annyira, mint arcbőrünk. Mindemellett nagyon kis mennyiségben találhatóak itt faggyúmirigyek és kevés a bőr alatti zsír. Mivel kezünk folyamatos igénybevételnek van kitéve, illetve nem rendelkezik természetes hidratálófaktorokkal, így hamar kiszárad. Az ápolatlan kézről az ember kora könyörtelenül leolvasható.

Mit tegyünk

A kézápolás során két dologra kell elsősorban odafigyelnünk: a természetes védekezőmechanizmus fenntartása és a bőröregedés késleltetése. Ez csak állandó védelemmel és ápolással lehetséges, így maradhat kezünk hosszú ideig szép, egészséges és fiatal.

Kézápolási tippek

Tulajdonképpen már a víz is jó önmagában. Ez eltávolítja a port, a só- és cukortartalmú anyagokat, az izzadságot és a vízbenoldodó szennyeződéseket. Azonban a víz által a zsírokat és a nedvességkötő anyagokat is elveszítjük, ezért fontos:

  • Mindig enyhe, kiváló minőségű termékeket használjon.
  • Forró víz helyett langyos vízzel mosson kezet. Ez kevésbé szárítja a bőrt.
  • Használjon pH-bőrsemleges szappant. Ezek a bőrhöz hasonló pH-értékkel rendelkeznek, így nem zavarják a bőr savvédőpalástját.
  • Ne használjon baktériumgátló anyagokat tartalmazó tisztítószereket. Ezek nem tisztítják jobban a kezet, mint a hagyományos szappanaok, de ellenálló baktériumtörzsek kialakulását eredményezhetik.

A szép kezek titka

A gyönyörű kezek titka nem boszorkányság, csak következetes ápolás. Mivel a kézen található bőr nagyon vékony, így napi ápolást igényel. A modern kézápoló termékek több funkciót töltenek be egyszerre:

  • védelem
  • kisimító hatás
  • kiegyensúlyozzák a zsír- és nedvességvesztést
  • puhává teszik a bőrt
  • selymes érzést biztosítanak
  • ápoló hatás

A rendszeres ápolás hiányában a bőr kiszárad, gyorsabban öregszik és kirepedezik. A legrosszabb esetben, ekcéma alakul ki.

A megfelelő ápolás mellett a helyes táplálkozás is fontos. A tápanyagok rugalmassá teszik a bőrt. A C-vitamin például a kollagénelőállításhoz fontos. Az E-vitamin segít a károk helyreállításában, valamint az A-vitamin is kiváló. A bőrápolás tehát az egészséges életmóddal kezdődik.

Az Ecco Verde üzletében kizárólag természetes kozmetikai ápolókat talál - a kezek számára is. Fedezze fel most!