Arctisztítás: Ön is elköveti ezeket a hibákat?

Arctisztítás: Ön is elköveti ezeket a hibákat?

Valószínűleg még soha nem tisztítottuk meg rendesen arcunkat, gyorsan leöblítettük a zuhany alatt vagy lefeküdtünk sminkben - annak ellenére, hogy tudjuk a megfelelő tisztítás előnyeit.

Amennyiben több időt töltünk az arc tisztításával, akkor is felmerül a kérdés: jól csinálom? Íme az öt leggyakoribb arctisztítási hiba.

A gyors rossz

Még egy hosszú, fárasztó nap után sem szabad elkapkodni az arctisztítást. Fontos a megfelelő tisztítás, amelyért bőre később hálás lesz.

Miért nem masszírozza arcát néhány másodpercig tisztítás közben? Ez segít csökkenteni a napi stresszt és annál jobban tud aludni.

A víz túl meleg

Ha forró vízzel mossuk az arcunkat, a bőr kapillárisai megsérülhetnek és a természetes olajok lemosódnak, így bőrünk hajlamos lesz a bőrpírra és a kiszáradásra.

A legjobb, ha langyos vizet használunk. Akár egy kendőt is megnedvesíthet, amelyet néhány percig az arcán tart. Ez segít a szennyeződések és a smink feloldásában, mielőtt a tisztítószerrel teljesen eltávolítaná azokat.

Nem megfelelő a tisztító

Minden ember más, így bőrük igénye is. Számos tisztítószerben találhatóak agresszív összetevők, amelyek a bőrproblémák egész soráért lehetnek felelősek.

Így javasolt az enyhébb, természetes tisztító használata.

Agresszív peelingek

A peeling jó a bőr számára - ha nem végezzük túl gyakran és nem használunk túl agresszív tisztítószereket, mivel ezáltal a bőr irritált lehet vagy sérülhet. Ezért a jobb, ha kerüli a peeling hatású 2-in-1 termékek napi használatát.

A peelingezés hetente egyszer vagy kétszer jó a bőr számára, de nem gyakrabban.

Túl sok termék

Gondolt már a kétszeres tisztításra? Nem jó ötlet. Ne hagyja, hogy kísértésbe essene és túl sok terméket használjon az arc tisztításához.

A hagyományos habzó tisztítók és sminkeltávolítók gyakran szulfátot, alkoholt és szintetikus illatanyagokat tartalmaznak, amelyek irritálják a bőrt és izgalmas érzést eredményeznek.

Üzletünkben található természetes arctisztító termékeket itt találja