Curly-Girl-módszer natúrkozmetikumokkal: természetesen szép loknik

Curly-Girl-módszer natúrkozmetikumokkal: természetesen szép loknik

A Curly-Girl-módszer segítségével tökéletes kiemelheti a loknikat és szemet gyönyörködtető megjelenést biztosíthat. Ehhez ideálisak a natúrkozmetikai hajápolók.

A gyönyörű, erős és egészséges fürtök elérése nem könnyű. A Curly-Girl-módszer azonban megoldást jelent erre a problémára, mivel itt a fürtök természetes ápolásról van szó, ezáltal erősítve és erősen tartva a hajat.

A cél a fényes természetes loknik elérése káros összetevőt tartalmazó termékek segítségével - pl. natúrkozmetikai hajápolók.

Történet

A Curly Girl módszert Lorraine Massey fodrász dolgozta ki 2001-ben „Curly Girl: The Handbook“ című könyvében. (habár korábban több hasonló változat is létezett). A könyv gyorsan bestseller lett, mert a 2000-es évek elején az egyenes haj volt a domináns.

Kinek alkalmas ez a módszer?

A Curly Girl módszer minden olyan ember számára alkalmas, aki erős fürtökkel rendelkezik. Ezek a fürtök azonban nagyon érzékenyek és különleges ápolást igényelnek. Azonban a módszer alkalmazásából a kevesebb loknival rendelkező személyek is profitálhatnak.

Ha tartja magát a módszerhez (vagy annak módosításához, amely a hajtípusához és frizurájához igazodik), egészséges megjelenésű és szépen hulló természetes fürtöket biztosíthat.

Miért ragaszkodjon ehhez a módszerhez?

Minden személy az idő múlásával egy sajátos hajápoló rutint alakít ki saját hajára számára. A legtöbbjük esetében ez idővel magától kialakul anélkül, hogy túl sokat gondolkodnának rajta. Azonban előfordulhat, hogy a hajápoló rutin, amelyet évek óta alkalmazunk, tudtunk nélkül károsítja hajunkat. A fürtökkel rendelkező emberek számára ez a módszer jó útmutatást nyújt ahhoz, hogy valami jót tegyenek hajukért.

Kerülendő dolgok

Annak érdekében, hogy a fürtök erősek és egészségesek, néhány dolgot el kell kerülni. A Curly Girl módszer szerint ezek a következők:

 • sampon
 • hőség
 • fésűk és kefék száraz hajon alkalmazva
 • parfüm
 • szulfát
 • szilikon
 • alkohol

5 lépés a gyönyörű fürtökért

A Curly Girl módszer a saját természetes fürtjeinek ápolásáról szól. Először is, vissza kell hoznia haját a természetes állapotába, tehát eltávolítani a szlikon és egyéb maradványokat. Ne ijedjen meg: kezdetben a haj töredezett és sérült hatású lehet, mivel idő kell a természetes védőréteg felépítéséhez.

Ezután alapvetően csak három lépést kell követni:

 • Mosás
  A sampont teljesen el kell hagyni és a hajat csak kondicionálóval tisztítani, ezáltal megfelelő hidratálást biztosítva. A kondicionálót gyengéden masszírozza el fejbőrén és hajában, majd hideg vízzel öblítse le.
 • Ápolás
  A következő lépésben ápoló kondicionálót kell használni, a haj tápanyagokkal való ellátásához. Ezek segítenek a haj kibogózásában is. Fontos: soha nem szabad szétszedni, ha haja száraz. Ezután a kondicionálót ismét hideg vízzel öblítse le.
 • Szárítás és formázás
  Mindaddig, amíg a haj még nedves kevde és hangulata szerint alkalmazhat styling vagy ápoló terméket, pl. Leave-In kondicionáló vagy loknigél.
  A szárításhoz csavarja haját egy pólóba, törülközőbe (festett haj esetén használjon egy régi, már nem használt törölközőt) vagy mikroszálas kendőbe. Ezután hagyja megszáradni. Két dolog fontos: soha ne vezesse ujjait a haján keresztül és soha ne szárítsa hő által, pl. hajszárítóval.

Mely termékek alkalmasak a Curly Girl módszerhez?

Íme néhány natúrkozmetikai hajápoló, amelyek tökéletesek ehhez a módszerhez:

- Essere CoW Cukornád és Búzavirág sampon-kondicionáló: Ez a tisztító kondicionáló hab nélkül tisztítja a hajat, valamint ápolást biztosít egyidejűleg.

- Domus Olea Toscana UNDICI 3in1 hajmaszk: Ez a 3-in-1 hajmaszk hidratálja a hajat, valamint véd a kiszáradástól és a haj összegubancolódásától.

- Gyada Cosmetics Lokni Styling krém: Ez a styling krém speciálisan a loknik számára lett kifejlesztve, egy Leave-In-termék.

- Biofficina Toscana hajápoló-definiált fürtök: Formázza és védi a hajat az oxidatív stresszel, valamint a nap és a só okozta károkkal szemben.

- Hands on Veggies Bio Leave-in kondicionáló göndör hajra: Rugalmasság és selymes fény a bambusz kivonatot tartalmazó bio kondicionálóval.

- Urterkram Aloe Vera spray-kondicionáló: Ez a cukorrépa kivonatot és kukoricakeményítőt tartalmazó kondicionáló ápolja és védi a hajat.

- Gyada Cosmetics Modellező Lokni-gél Definitions-hatással: Ez a lokni-gél megszeledíti a lázadó fürtöket, valamint ragyogást biztosít.