Az ökológiai tisztítószerek előnyei

Számos hagyományos tisztítószer létezik - ezek azonban sok problémás összetevőt tartalmaznak. Az ökológiai tisztítószerek ezek kiváló alternatívái.

A tisztítószerek egyszerűbb tisztítást ígérnek. Az is világos, hogy a takarítás egy bosszantó mindennapos kötelesség. Az eredmény a lényeg, az, hogy milyen tisztítószert használunk ehhez az végülis mindegy. Vagy mégsem?

Nem minden tisztítószer ugyanolyan

A tény, hogy a különbségek óriásiak - nem a tisztítási teljesítmény esetében, mivel manapság rossz tisztítószert nagyon ritkán találunk. A különbség az összetevőkben rejlik, illetve ezen vegyi koktélok természetere és ránk gyakorolt hatásában.

Agresszív összetevő koktélok

Számos hagyományos tisztítószer egy valódi kémiai koktél, amelyben sok rendkívül agresszív anyag található. Ezek károsak lehetnek egészségünkre és környezetünkre egyaránt. Különösen a gyermekekre veszélyesek. Azonban a hagyományos tisztítószereknek léteznek ökológiai alternatíái is a tudatos vásárlók számára: Bio tisztítószerek.

A biológiai tisztítószerek néhány előnye:

1. Egészségesebb számunkra

Azok a személyek, akik ökológiai tisztítószereket használnak, nem vesznek fel ily módon több káros vegyi anyagot a tüdőn vagy a bőrön keresztül. De a család többi tagja számára is előnyösek, mivel ők sincsenek kitéve a problémás maradványoknak.

A hagyományos tisztítószerek és fertőtlenítőszerek növelik az asztma kockázatát, ahogy ezt különböző vizsgálatok is kimutatták.

2. Jobb a természet számára

A káros vegyi anyagok a lefolyón keresztül a természetbe jutnak. Számos ezek közül biológiailag nem lebomló, ezáltal károsítva a növény- és állatvilágot.

Az ökológiai tisztítószerkre való átállással csökkenthető a környezetszennyezés. Emellett számos ökológiai tisztítószer csomagolása újrahasznosítható, ami tovább csökketni a hulladékterhelést.

3. Kevesebb antibakteriális termék

A fertőtlenítőszerek és egyebek első hallásra szuperek. Ki ne szeretne egy baktérium-mentes otthont? Tanulmányok azonban kimutatták, hogy ezek a termékek nem csak hogy teljesen feleslegesek, sőt még rosszak is. A fertőtlenítő tisztítószerek gyakori használata pl. ellenállóvá teszi a baktériumokat. Ráadásul ezen szerek gyakran tartalmaznak problémás összetevőket, amelyek befolyásolják a hormonrendszert vagy megterhelik a pajzsmirigyet, ezáltal egészségügyi problémákat okozhatnak.

A Bio tisztítószerek általában nem tartalmaznak antibakteriális hatóanyagokat, ezáltal nem okoznak gondot.

4. Biztonság

A legtöbb Bio tisztítószerhez enyhe tisztító anyagokat használnak fel. Ezáltal bőrbarátok, kevesebb problémás összetevőt tartalmaznak, valamint nem korrozívak vagy gyúlékonyak.

Az Ecco Verde kínálatába nemrég bekerültek a Sonnett termékek is. A márka következetesen termelt ökológiai tisztítószereket állít elő.

Amennyiben még szélesebb választékra vágyik, javasoljuk, hogy nézzen be Ecosplendo üzletünkbe is, ahol több, mint 30 nemzetközi gyártó ökológiai tisztító-, mosó- és mosogatószerei közül válogathat.