Miért használjon arcápoló olajat?

Miért használjon arcápoló olajat?

Sokan kerülik a bőrápoló olajok használatát. Ennek oka lehet a zsíros bőr, valamint a félelem attól, hogy az olajok nem tesznek jót a bőr számára.

Sajnos sok téves információ, valamint mítosz kering ebben a témában, amelyek nagyon zavaróak lehetnek. Azáltal, hogy sokan kerülik az arcápoló olajok használatát, elszalasztanak számtalan olyan fantasztikus előnyt, amelyet ezek a termékek biztosítanak.

Számos új információval találkozhatunk a bőrhidratációval kapcsolatban, amelyek közül nagyon sok téves. Az olajok nem hidratálják a bőrt, azonban segítenek fenntartani annak megfelelő nedvességtartalmát. Tehát az arcápoló olajok rendszeres használatával elkerülhető a bőr túlzott nedvességvesztése (amelyet például télen a száraz levegő okoz).

Egy másik mítosz szerint az olajok eltömítik a pórusokat, amelyek pattanások kialakulásához vezetnek. A különböző olajok között azonban sok különbség van: sűrű ricinusolaj - szárítja a bőrt -, zsíros és tápláló avokádóolaj, valamint gyorsan felszívódó kiviolaj. A különböző olajok más-más tulajdonságokkal rendelkeznek, ezért nagyon fontos az Ön bőrtípusa számára a legmegfelelőbb olaj kiválasztása.

Az egyik legrégibb mítosz szerint nincs szükség bőrápoló olajokra. Az emberi bőr faggyút és olajat termel. Ez egy hatékony gát, amely megakadályozza a bőr túlzott vízvesztését. Az életkor előrehaladtával azonban testünk kevesebb zsírt termel, amely több vízveszteséget okoz, ezáltal szárazabb a bőrünk. Tehát minél idősebb az ember, annál fontosabb az arcápoló olaj használata.

Az olajok ideálisak a bőr tisztítására. Ennek az az elmélete, hogy a zsíros vegyületek támogatják az azonos vegyületek feloldását. Tehát egy tisztítóolaj segítségével könnyedén eltávolíthatja a sminket, valamint a felesleges faggyút a bőréről.

A kiváló hatékonyságú tisztítóolajok nem zsírtalanítják a bőrt. Ezáltal biztosítják a bőr nedvesség egyensúlyát.

Az olajok nemcsak gyengéden tisztítják a bőrt, és támogatják nedvesség egyensúlyának szabályozását, hanem számos antioxidánst, gyulladáscsökkentő összetevőt és esszenciális zsírsavat is tartalmaznak - ezek táplálják a bőrt.

Fedezze fel az arcápoló olajok széles választékát!