Farfalla Szülésznői-projekt

Farfalla Szülésznői-projekt

A Farfalla cégként nemcsak a fenntartható üzleti tevékenység előmozdítását tartja fontosnak, hanem a természet megőrzését, valamint a társadalmi projekteket is támogatja. Ez a társadalmi elkötelezettség a Farfalla része volt már a kezdetektől. Ide tartozik például a Farfalla Szülésznői-projekt, amellyel a vállakozás a babák számára jó életkezdést akar biztosítani - az egész világon.

Figyelem az együttműködésen keresztül

A világ számos fejlődő országában gyakoriak a születési komplikációk. Majdnem minden századik anya meghal és gyakran velük együtt a csecsemők is. Ezután a testvérek anya nélkül maradnak.

Még akkor is, ha az anya és a gyermek is életben marad, az anyák súlyos sérüléseket szenvedhetnek a nem megfelelő vagy hiányzó szülés levezetés miatt, amitől aztán egész életükben fájdalmaik lehetnek.

A Farfalla szövetkezetekben dolgozó nők (ahonnan a termékek nyersanyagait beszerzik) számos személyes története által figyelt fel erre a problémára.

A Száhel-övezetben a születéskor fennálló halálozás kockázata 100-szor nagyobb, mint Európában, ahol az orvosok mellett a jól képzett szülésznők is szakmai támogatást nyújtanak.

Ezek a szülésznők azonban hiányoznak a világ legszegényebb országaiban. Különösen a vidéki térségekben gyakran nincs előzetes vizsgálat vagy szakmai támogatás. Egy szülésznő akár 500 terhességet is végigkísérhet a kezdetektől fogva, korán felismerheti a problémákat, valamint a szülés során szakmai tapasztalatának köszönhetően jelentősen növelheti az anya és a gyermek túlélési esélyeit. Emellett a szülésznők megvitatják az anyákkal a további családtervezést és a fogamzásgátló módszereket.

Szülésznői segítség

A Farfalla ezért indította el a Szülésznői-projektet. Ezzel a projekttel a vállalat a világ legszegényebb országaiban konkrétan és közvetlenül az anyai halálozás ellen kíván küzdeni. Minden értékesített Farfalla termék támogatja a szülésznők többéves képzését a különösen érintett országokban; jelenleg pl. Etiópiában.

A projektet hosszú távra tervezték és a kötelezettségvállalást fokozatosan ki szeretnék terjeszteni más országokra is. Ezáltal támogatni fogják a szülésznők egy egész generációját, aki később segíteni fognak számos anyának és csecsemőnek.

A menekülteknek is segítenek

A menekültválság miatt számos terhes menekült nő is orvosi segítség nélkül marad. Ezért támogatja a Farfalla a MAMbrella projektet, amelynek keretében a menekült táborokban a svájci szülésznők segítik a gyerekek világra jövetelét.

Az Ecco verde kínálatában található Farfalla termékeket itt találja.