Bőrápolási rutin a 100% Pure márkával

Bőrápolási rutin a 100% Pure márkával

Optimális ápolás 4 egyszerű lépésben

A 100% Pure négy kiválasztott termékével az egyszerű bőrápolási rutinért

Az ápolószerek piaca hatalmas és átláthatatlan. Közülük sok "nice to have" és szórakoztató - de a bőr számára a kevesebb néha egyszerűen több. A rengeteg lehetőség között megtalálni a személyes bőrtípusunknak legmegfelelőbb ápolószert igazi kihívás lehet. Pedig nincs is szükség bonyolult rutinra - négy termék is elég ahhoz, hogy optimálisan gondoskodjon bőréről, és minden igényét kielégítse. Ehhez egy dolog fontos: ismerni saját bőrtípusát.

Határozza meg bőrtípusát

 • Alaposan tisztítsa meg arcát.
 • Ezután hagyja pihenni bőrét egy órán át, anélkül, hogy bármilyen krémet vagy egyéb ápolószert használna.
 • Egy óra elteltével nézze meg alaposan bőrét a tükörben, jegyezze fel megfigyeléseit, és hasonlítsa össze az alábbi leírásokkal.
 • Próbálja meg a lehető legjobban hozzárendelni a bőrét az egyik típushoz, mivel ez leegyszerűsíti az ápolószerek kiválasztását.

 • Normál bőr: Az arcbőr finom pórusú, bársonyos, és vérellátása megfelelőnek tűnik. Érzete puha és rugalmas.
 • Száraz bőr: Már a várakozási idő alatt elkezdett feszülni és talán ki is pirosodni bőre? Ezenkívül lát hámló részeket és apró ráncokat is?
 • Tisztátlan és/vagy zsíros bőr: Arca olajosnak hat és fénylik, valamint mitesszerek, pattanások vagy egyéb bőrszennyeződések is láthatók rajta. Tisztátalan bőr esetén a pórusokat is jól láthatja.
 • Kombinált bőr: A T-zóna (homlok, orr és áll) fénylik, enyhén zsíros hatású, és inkább nagy pórusú, míg az orcák és a szemkörnyék feszül és kipirosodik? Ezek a kombinált bőr egyértelmű jelei.
 • Érzékeny bőr: A bőr sok helyen irritáltnak és kipirosodottnak tűnik, valamint feszül.
 • Érett bőr: A szem és a száj körül, valamint a homlokon ráncok jelennek meg? A bőr inkább száraz és merev? Akkor valószínű, hogy arcának már érett bőrre kifejlesztett ápolószerre van szüksége. Már 20 és 30 éves kor között megkezdődnek az öregedési folyamatok, és a bőr veszít rugalmasságából.

Tisztítás - tonizálás - hidratálás - fényvédelem: Tökéletes ápolás 4 egyszerű lépésben

1 - Tisztítás

Az arctisztítónak alapvetően egyetlen feladata van: gyengéden eltávolítani a bőrről a szennyeződéseket, a felesleges faggyút és a sminket. Ha natúrkozmetikumokat választ, máris lemond az agresszív adalékanyagokról és irritáló vegyi anyagokról, azonban a tisztítási rutinnál is célszerű saját bőrtípusához igazítani a terméket.

 • A normál bőr meglehetősen problémamentes bőrtípus, és optimálisan tisztítható gyengéd géllel vagy habbal.
 • A száraz bőrnek különösen gyengéd termékekre van szüksége, amelyek nem szárítják ki, ugyanakkor a tisztítás közben is ápolják. Ebben az esetben az Argan Oil Creamy tisztító ideális termék.
 • A zsíros/tisztátlan bőr egy könnyed, alkoholmentes termékkel is tisztítható. Ideális esetben olyannal, amely további tisztító és kiegyensúlyozó tulajdonságokkal is rendelkezik, mint például a Charcoal Clay tisztító vagy a Clear Complexion Tea Tree tisztító.
 • A kombinált bőr különösen igényes bőrtípus, mivel egyszerre két igényt is ki kell elégíteni. Egy kiegyensúlyozó hab ezért ideális arclemosó termék, amely mélyrehatóan tisztít anélkül, hogy kiszárítaná a bőrt.
 • Az érzékeny bőrnek különösen enyhe tisztítóra van szüksége, mint például a Cucumber Cloud arclemosó hab.
 • Az érett bőrnek ezzel szemben több időre van szüksége a regenerálódáshoz, és a legjobb, ha egy revitalizáló és egyben ápoló termékkel tisztítja.

2 - Tonizálás

Az arcvíz, vagy más néven tonik abszolút conditio sine qua non-nak számít a bőrápolásban. Sokoldalú termék, amely nemcsak eltávolítja a szennyeződéseket és sminkmaradványokat a tisztítás után, hanem egyúttal hidratálja és felkészíti a bőrt a későbbi ápolásra, valamint kiegyensúlyozza a pH-értéket.

Egy klasszikus, minden bőrtípusra alkalmas toner, amely gyengéden tisztít, hidratál és tonizál, a Rose Micellar tisztítóvíz.

3 - Hidratálás

Minden bőrnek szüksége van nedvességre és hidratálásra, de nem minden bőrtípus számára szükséges ugyanaz a mennyiség mindkettőből. Az olajok alapvetően hidrofóbok (vízben nem oldódnak), de optimális nedvességháztartást biztosíthatnak, ugyanis fontos lipidekkel látják el a bőrt, és így támogatják a bőr természetes védőbarrierjét. Az olajokban található lipidek megtartják a nedvességet a bőrben, és elsősorban a száraz bőr számára ideálisak. Ha azonban a bőr egy olajtartalmú ápolószer után is száraznak érződik, akkor valószínűleg dehidratált - ez nem bőrtípus, hanem átmeneti állapot. Ezt nedvességgel/vízzel történő ellátással lehet orvosolni - vízbázisú ápoló krémmel és intenzíven hidratáló adalékanyagokkal, például hialuronsavval.

A hidratálás során is figyelni kell arra, hogy a bőr a szükséges tápanyagokat is megkapja.

4 - Védelem az UV-sugárzás ellen

Last, but not least: ne feledkezzen meg a napvédelemről sem! A jó UV-védelem esszenciális, és mindenképp a szépségápolási rutin része kell, hogy legyen. Véd a szabad gyökök és a káros sugarak ellen, amelyek a bőr idő előtti öregedésének fő okozói. Emellett a fényvédő használata nemcsak az öregedés jeleit ellensúlyozhatja, hanem fontos szerepet játszik a leégés megelőzésében, valamint a bőrrák kockázatának csökkentésében is.

A jelen cikkben szereplő információk tájékoztatásként szolgálnak, és nem helyettesítik a szakszerű orvosi tanácsadást, diagnózist vagy kezelést, illetve nem használhatók fel ezek helyettesítésére.