Karácsony - A pihenés ideje?

Karácsony - A pihenés ideje?

A karácsony a pihenésről kell, hogy szóljon. Azoban sok ember számára az adventi időszak rendkívül stresszesen telik. Ez elgondolkodtató!

A karácsony minden évben lehetőséget biztosít számunkra, egy kis pihenésre. Azonban ez rohanó világunkban egyre kevésbé érezhető. Gondolja csak át: Mikor tudta valóban teljes pompájában megcsodálni a karácsonyfát?

A pihenés időszaka

Valójában, a karácsony a pihenésről kell, hogy szóljon. Ehelyett sok ember agyonhajszolja magát. Az eredmény: már az adventi időszakban teljesen készek vagyunk és nem tudjuk élvezni azt, amit az év e csodálatos időszaka kínál. Ez nem a társadalom hibája, hanem saját tudatos döntésünk. Hadja el a mindennapi rutint és a folyamatos elérhetőséget.

Közelebbről

Ha vissza veszünk a sebességből, láthatjuk: Az utóbbi időkben az anonimitás, az elszigetelődés és a magány figyelhető meg, különösen a gyorsan fejlődő városokban. A közösségi érzés, a szolidaritás és segítőkészség szinte teljesen elveszett.

De szükségünk van egymásra. Agyunk egy szociális szerv, amelynek együttműködésre és integrálódásra van szüksége. Azonban erre általában csak karácsony napján jövünk rá.

A modern kommunikációs technológia a puzzle egy másik darabja. Áldás és átok egyszerre.Segítségével családtagjainkat és barátainkat bárhol, bármikor elérhetjük. Azonban sok ember elveszíti miatta a személyes komunkáció varázsát.

Ami igazán számít

Miért nem kezdi egyszerűen azzal, hogy félreteszi telefonját és kikapcsolja az internetet az ünnepek alatt? Ellenkező esetben biztosan nem azzal fog foglalkozni, ami igazán fontos: a szeretteivel töltött idő, a közös étkezés, éneklés, nevetés és beszélgetés. Egy jó beszélgetés, manapság nagyon ritka.

Mi is azt kívánjuk Önnek, hogy a karácsony csodálatos ünnepi hangulatban teljen és sikerüljön kipihenni a stresszes napokat!