Color-Correcting – Bőrkorrekció sminkkel

Color-Correcting – Bőrkorrekció sminkkel

Senkinek sem hibátlan bőre vagy tökéletes arcszíne. Kisebb tisztátalanságok, pattanások, sötét karikák és egyebek előfordulhatnak - azonban manapság már csoda lenne, ha ezeket a hibákat nem tudnánk egyszerűen elrejteni.

A jó hír az, hogy erre tényleg létezik egy szuper trükk: Color-Correcting. Ennek a sminktechnikának az elve a színelmélet. Az ötlet elképzelhetetlenül egyszerű: a komplementer színek, vagyis azok, amelyek a színkörben egymással ellentétesen helyezkednek el, semlegesítik egymást. Tehát például a zöld semlegesíti a pirosat, míg a sárga a kéket.

A Color-Correcting esetében tehát a színek a komplementer színékkel kiegyensúlyozhatóak. Így a bőrpír, a sápadtság és a szemkörnyéki karikák tökéletesen semlegesíthetőek.

Eljárásmód

A Color-Correcting eljárást mindig nappali ápolójának felvitele után alkalmazza. A legfontosabb dolog az, hogy minden szín együtt tökéletesen keverhető legyen. Ez végső soron azért fontos, hogy a színes tónusok a bőrrel összeolvadhassanak és az egyes színek önmagukban ne legyenek láthatóak. Mindenképpen kerülje az erős vonalakat. Ennek érdekében a kéremes textúrájú terméket egy ecsettel vagy applikátorral vigye fel, majd egy kis szivaccsal jól dolgozza el. Rövid hatóidő után teljesen egyszerűen továbbdolgozhat alapozójával vagy más smink termékével.

Négy alapvető tónus

A Color-Correcting esetében négy színt használnak: zöld, sárga, lila és barack. Ez a négy szín képzi az alaptónusokat; és többre nincs is szükség. De nézzük meg most a négy színt egy kicsit közelebbről.

Zöld

A zöld komplementer színe a piros, így egy zöldes korrektor tökéletesen alkalmazható bőrpír, apró pattanások, vörös erek .... esetén. Nagyobb területeken egy zöld Primer alkalmazását ajánljuk a korrektor helyett.

Sárga

A sárga semlegesíti a kéket és a lilát. Ezáltal elfedhetőek a sötét szemkörnyéki karikák és sápadt arcszín. Fontos, hogy a komplementer színt csak ténylegesen a sötét részeken alkalmazza. Egy általában kékes bőrtónus esetén sárga árnyalatú alapozó használata javasolt. Nagyon világos bőr esetén világossárga tónust, míg sötétebb bőr esetén egy erősebb narancssárga tónusú alapozót ajánlunk.

Lila

A lila segít a pigmentfoltok, valamint a szemkörnyéki karikák elrejtésében. Ez a szín ideális a fáradt, enyhén sárgás színezetű bőr ragyogóvá tételéhez. Stresszes vagy egészségügyileg rosszabb időszakban a lila szín a smink alatt alkalmazva igazi csoda.

Barack

A barack, mint a rózsaszín, felfrissítti a fáradt bőrt. Ez a szín a világosabb bőrt és a szemkörnyéki területet is ragyogóbbá teszi. Emellett kiválóan elrejti a pigmentfoltokat és a kékes vagy zöldes bőrrészeket.

Különböző formák

Természetesen ezek a színek különböző termékek formájában elérhetőek. Ilyenek pl.

  • Ceruzák
  • Színpaletta
  • Kompakt púder (amely gyakran több komplementer színt egyesít)
  • Krémes termékek
  • ...

A megfelelő termék kiválasztása érdekében fontos figyelembe venni, hogy azt csak bizonyos bőrrészeken vagy a teljes bőrön szeretnénk alkalmazni. Bizonyos helyek korrigálására pl. egy kérmes termék ajánlott, mivel ezek fedőereje erősebb, míg a teljes felületen alkalmazva inkább kombinált termékek használata javasolt.