Hajápolás télen

Hajápolás télen

Gyakran nagyon gyorsan megy ez. A nyárnak vége, a hőmérséklet csökken, egyik napról a másikra 15 fokkal hidegebb lesz. A fűtést ekkor bekapcsoljuk és a meleg ruhák is elkerülnek.

Ahogy nyáron az intenzív napsütés, úgy télen a száraz fűtés levegő és az alacsonyabb páratartalom, nemcsak bőrünket, hanem hajunkat is megterheli. Ehhez jön a fejfedők viselése, amelyek szintén nem tesznek túl jót hajunknak. Ezért télen is fontos a haj gyengéd ápolása.

Ajánlott termékek

A gyengéd sampon használata hajunk egészségének előfeltétele. Például stresszes haj esetében az Officina Naturae Stressed & Damaged Hair sampon. A koncentrátum, amelyből néhány csepp elegendő, védi és táplálja a hajat, valamint értékes összetevőket tartalmaz, mint a gesztenye és a mezei zsurló.

Az egyszerű fésülhetőségért a greenatural kondicionálója ajánlott. Intenzíven ápolja, valamint mélyen hidratálja a hajat a szűz bio olívaolaj és az aloe vrea által. Volument, egyensúlyt és fényt biztosít.

Kényeztesse haját hetente egyszer egy mélyen ápoló hajmaszkkal, ezáltal megkönnyebbülést biztosítva a száraz fűtés levegő napi megterheléséivel szemben. Az Aubrey Organics hajmaszk a kék-zöld alga, aloe vera és a shea vaj által regenerálja a hajat és a fejbőrt. Emellett nedvességet, fényt és rugalmasságot biztosít, valamint segít az erőtlen haj számára. Egyszerűen masszírozza el nedves hajában, majd hagyja 15 percig hatni és végül samponnal mossa ki.

Töredezett hajvégek és haj esetén a CMD Rio de Coco Hajápoló alkalmazása javasolt. A természetes kókuszolaj hatékony a töredezés ellen, valamint fényt és rugalmasságot biztosít, illetve védi a hajat a kiszáradás ellen. A hajápoló hajvaxként is alkalmazható, megszelidíti a rakoncátlan fürtöket.

Végül fontos a fejbőr ápolása is. Az Ecco Verde üzletében számos terméket talál ehhez, mint például: Biopark Cosmetics Bio shea vaj vagy Domus Olea Toscana UNDICI Nutri-szérum.