Rovarok elleni védelem - természetesen

Rovarok elleni védelem - természetesen

A nyár olyan szép lehet. Azonban sajnos minden évben bosszantó rovarok zavarhatják meg nyugalmunkat és viszkető, piros foltokat okozva elronthatják jó hangulatunkat. Íme néhány termék, amellyek segítségével kellemesebbé tehetjük a nyarat.

Bosszantó

Általában az ember a rovarcsípést már túl későn veszi észre, ami viszketéssel és a bőr kivörösödésével jár. Szabadban ez nagyon bosszantó lehet, de a hálószobában egyszerűen elviselhetetlen. Az éjszakai alvás ezáltal sajnos már nem olyan nyugalmas.

Hogyan találnak meg minket

A rovarok egy bonyolult rendszert használnak, ahhoz, hogy megtalálják, amit keresnek. A szag, a hő és a bőr nedvessége fontos szerepet játszanak. Ma már azt is tudjuk, hogy a rovarok különösen vonzódnak bizonyos paraméterekhez. Ide sorolhatóak a gének mellett az anyagcsere, a testhőmérséklet és a bőrbaktériumok összetétele, amely befolyásolja a testszagot. Így történhet meg, hogy az emberek körübelül 20%-a egy igazi szúnyog-mágnes, mivel például magasabb az átlag testhőmérsékeltük, valamint izzadságuk magasabb ammónia és tejsav koncentrációjú. Ezek az anyagcsere termékek vonzák a szúnyogokat és egyébb bosszantó rovarokat.

Honos rovarok

A helyi rovarok csípése viszonylag ártalmatlan, ami általában csak enyhe allergiás reakciót vált ki, mint a viszketés, enyhe duzzanat, bőrpír.

Közép-Európában a leggyakoribb "bosszantók" a következőek:

- Dalos szúnyog. Széles szárnyúak, feketék, csípésük fájdalmas, amely viszketéshez, bőrpírhez, stb. vezet.

- A marhabögöly nagy fejű és csillogó szemekkel rendelkezik. harapása fájdalmas, ami duzzanatot okozhat.

- Törpe szúnyogok: Hátuk nagyon ívelt. Csípésük fájdalmas és égő érzést okoz.

Az éghajlatváltozás által egyre gyakrabban vádorolnak ide a nem őshonos fajok. Ezek az emberek még veszélyesebbe is lehetnek, mert a betegségek mellett bizonyos parazitákat is elterjeszthetnek. Tehát legyen óvatos.

Hogyan védekezzünk?

Legjobb, ha a szabadban rovarriasztót használunk. Ezek az anyagok befolyásolják a rovarok szagló-rendszerét, amely vagy taszítja őket vagy segítségükkel nem is érzékelik az embert.

Számos rovarriasztó létezik manapság, a kémia szereket tartalmazóktól a természetes oldatokig. A kémia anyagokat tartalmazó termékek tartósabb és hatékonyabb védelmet biztosítanak, azonban hátrányuk, hogy mesterségesen előállítottak, valamint általuk vegyi anyagok kerülnek a szervezetbe, amelyek bőrirritációt, epilepsziás rohamot vagy súlyok mellékhatásokat okozhatnak.

Kiváló természetes, tiszta növényi rovarriasztók az illóolajok, például eukaliptusz, szegfűszeg, levendula vagy teafaolaj. Ezeket azonban soha nem szabad hígítatlanul felvinni a bőrre, mivel irritációt okozhatnak. Ráadásul nem minden növényi készítmény hat minden ember esetében egyformán. Ezért idő lehet, mire mindenki megtalálja saját magának a legmegfelelőbbet.

Tipp: Készítsen maga természetes rovarriasztót. 100 ml jojobaolajhoz adjon 15 cseppet az Ön által kiválasztott illóolajból és keverje össze. Tesztelje a keveréket karjának hajlatában néhány percig. Ha bőre jól tűri, akkor alkalmazhatja házi, természetes rovarriasztóként.

Az Ecco Verde üzletében is számos olyan termék található, amelynek segítségével megelőzhető a rovarcsípés vagy felgyorsítható a gyógyulás. Íme néhány:

ECO-COSMETICS Napvédő ápoló (szúnyogriasztós) FF30

A naptej illatát többek között a citrus és eukaliptusz illóoolaj biztosítja. A szúnyogok az emberek természetes illatát ezáltal már nem veszik igazinak.

ALVA Effitan - Rovarriasztó spray

A Effitan hatóanyagai növényi alapúak. Az aloe vera és a kókuszolaj kellemes ellátást biztosítanak.

Florame Anti rovar Roll On csípés után

Ez a praktikus roll-on azonnali segítséget nyújt rovarcsípés után. A levendula és kamilla illóolaj megnyugtatja a bőrt.

ALVA Teafaolaj spray

Az egyik legértékesebb teafa termékek a bőrproblémák azonnali enyhítésére. Nyugtató hosszabb napozás vagy rovarcsípés után. Szárazságra, hámlásra vagy viszketésre hajlamos emberek körében nagyon kedvelt.

BJOBJ Bio rovarriasztó szobaspray

Ez a bio rovarriasztó szobaspray kellemes illatot biztosít és természetes módon távol tartja a rovarokat.