Sucrose Cocoate

Ez egy nagyon enyhe felületaktív anyag, amelyet a kókuszolaj zsírsavjából és a cukorrépa cukrából állítanak elő. Samponokban, intim tisztító ápolókban és tusfürdőkben használnak. A samponokban csökkenti a haj elektrosztatikus feltöltődését, a bőrápoló termékekben használva puhává teszi a bőrt. Csökkenti más felületaktív anyagok irritáló tulajdonságait.

Heike Käser 2010 "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Freya Verlag, 3. kiadás 2012