Nyári lábápolási tippek

Nyári lábápolási tippek

Télen gyakran elhanyagoljuk a lábápolást. Ennek azonban egy viszonylag egyszerű oka van: a hideg hónapokban szívesen rejtjük el lábainkat meleg csizmákba, valamint zoknikba. Senki sem látja a lábainkat, így könnyen elfeledkezünk róluk. Azonban minél melegebb lesz, annál könnyebb és levegősebb lábbeli - szandál és papucs - váltja fel a csizmákat és a lábaink nem rejtegethetőek tovább. Sokan szégyellik és ezért nem vesznek fel többé könnyű lábbeliket, inkább zárt cipőkben izzad a lábuk.

Azért, hogy ezt elkerülhesse mindig a megfelelő időben ápolja lábait, hogy azok készen álljanak a nyári szezonra. Itt néhány tippet talál, amelyekre oda kell figyelnie. Egy fontos dolog: A hosszú tél után a körömreszelő és egy kis krém használata gyakran már nem elég. Egy átfogóbb ápolásra van szükség:

  • Minden egy pihentető lábfürdővel kezdődik. Ez nem csak egy nyugodt hangulatot teremt, hanem ápolja is a lábakat. A legjobb a langyos víz, amelyhez ápoló olajokat vagy virágkivonatokat adhat. Alternatív megoldásként használjon csak olívaolajat. Áztassa lábait körülbelül húsz percig.
  • Ezután gondoskodjon a szaruhártyáról. Olyan helyeken fordul elő, ahol nagyobb nyomás helyeződik a lábra. Ezenkívül ezeket a területeket védi is. A felesleges szaruhártya legegyszerűbben egy habkő segítségével távolítható el. Figyeljen arra: a lába könnyedén megsérülhet, mert nem veszi észre, hogy a lábfürdő által puhított bőrről mennyi szaruhártyát távolított már el.
  • Ha megszabadult a felesleges szaruhártyától, akkor jön a Peeling használata. Ennek a segítségével távolíthatja el a felesleges bőrhámlásokat. Peeling helyett használhat sót is, ugyanazon hatás elérése érdekében.
  • A következő lépés a körömápolás. Vágja a körmeit a kívánt formára egy körömolló, valamit egy reszelő segítségével. A felesleges körömágy bőrt eltávolíthatja, vagy visszatolhatja a körmök fölé.
  • Az, hogy befesti a körmeit vagy sem, az az Ön döntése. Nagyon sok lehetőség közül válogathat. Használhat színtelen lakkot, élénk vagy bármilyen más színeket. Ha erős, feltűnő színeket választ, akkor használjon egy átlátszó fedőlakkot, ezáltal a szín hosszabb ideig megőrizhető.
  • Ha a körömlakk megszáradt, utolsó lépésként krémezze be a lábait alaposan.

Ha ezeket a lépéseket betartotta, semmi sem akadályozhatja meg a könnyű cipők viselésében.

Fedezze fel az Ecco Verde lábápolási termékeinek széles választékát!