Az alulértékelt fontosságú peeling

Ebben a rövid cikkben szeretnénk bemutatni Önnek, hogy miért is olyan fontos a bőr számára a peeling rendszeres használata.

Kezdjük az alapoknál, amely már sokak számára bizonyára ismert:
Mik az elhalt sejteket? Az elhalt sejtek a bőrön egy vékony szerves filmet képeznek, amely meggátolják a bőr légzését és regenerációját. Valószínűleg az iskolából emlékszik még arra: A bőr valójában több rétegből áll, amelynek három legfontosabb része a felhám (dermis), az irha (epidermis) és a Stratum Corneum.

A sejtek megújulásának folyamata belülről indul. A sejtek folyamatosan "csúsznak" felfelé, amelyek szépen lassan elérik a bőr felső rétegét, így helyet csinálva az új sejtek számára. A Stratum Corneum a bőr legkülsőbb rétege, amely két részből áll. A külső része halott sejtelemekből áll sejtmag nélkül, nagyon lapos és csak egy kis százaléka víz. Az elhalt sejtek erről a külső rétegről természetes módon eltávolítódnak.

Természetesen ezután jogos a kérdés: Ha a halott sejtek természetes módon eltávolítódnak, akkor miért szükséges a peeling rendszeres használata?

Ennek több oka is van, amelyek főként a környezettel és életmódunkkal kapcsolatosak. A szmog, a környezeti hatások és a helytelen táplálkozási szokások befolyásolják a celluláris anyagcserét. Emellett a hidratáló krémek is befolyással lehetnek a sejtek megújulására.

Mindezek teszik fontossá a peeling használatát, ami által az új sejteknek és új bőrnek elegendő hely áll rendelkezésre. A peeling mindemellet serkenti a vérkeringést, valamint a bőr természetes kollagénképződését, így megakadályozza a ráncok korai kialakulását.
Sok ember számára ismerős a benőtt szőrszál problémája. A peeling rendszeres használatával ez is elkerülhető, mivel a növekvő szőr nem ütközik akadályokba.

A nyár megérkeztével mindenkinek álma a gyönörű barnaság, azonban sokak esetében szabálytalan foltok és elszíneződések alakulnak ki - a sejtcsere-mechanizmus közvetett következménye. A sejtmegújító biológiai mechanizmus szabálytalanul zajlik, ezáltal az elhalt bőrsejtek nem egyenletesen távolítódnak el. A peeling rendszeres használatával ez a probléma is kiküszöbölhető.

Összefoglalva a peelingezés az esztétikai szempontok mellett a bőr egészsége miatt is fontos, hogy az továbbra is gond nélkül betölthesse funkcióit: védelem a külső hatásokkal szemben, különösen a nap és fertőzések ellen.

Azonban ne használjon mindennap hámlasztót. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a napi peelingezés kiszáradáshoz és dehidratáltsághoz vezet, ami árt a bőrnek. Használjon hámlasztót hetente 1-3 alkalommal, így nem zavarja mega a bőr lipid-egyensúlyát.

A következő csodálatos kombinációk segítenek Önnek az egyenletes arszín, valamint a szép, fiatalos és egészséges bőr elérésében és fenntartásban: A Domus Olea Toscana Anti Aging peeling-maszk arcra és testre a Cose della Natura natúrszivaccsal kombinálva tökéletes ebből a célből.
Ez a peeling-maszk kettős hatású, a sárgabarck granulátummal hidratál és antioxidatív kezelést biztosít, ezáltal kiváló érett bőrre. Speciális formuljának köszönhetően nem csak arcra, hanem más testrészeken is alkalmazható (pl. láb, térd, könyök, dekoltázs).
A tökéletes szinergia-hatásért fontos a megfelelő szivacs kiválasztása is. Az arcra a Cose della Natura Fehérített selyem szivacsot ajánljuk. Ez a szivacs puha és hipoallergén, a maszkkal együtt segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, így bőre puha és ragyogó lesz. Testre pedig elsősorban a Honeycomb-natúrszivacsot ajánljuk, amely természetesen segít megtisztítani a durva epidermiszt.

Azonban nem szabad elfelejteni a megfelelő, hidratáló natúrkozmetikum fontosságát sem.