A mellrák elleni küzdelem világnapja: a Pink Ribbonnak adományozunk

A mellrák elleni küzdelem világnapja: a Pink Ribbonnak adományozunk

A nők körében sajnos még mindig a mellrák a leggyakoribb rákbetegség, valamint 17,5%-os arányával a leggyakoribb halálos kimenetelű rák.

Az emlőrák diagnózisa önmagában már rég nem halálos ítélet: ha korán felismerik és lokalizálják a daganatot, a betegek mintegy 90%-a meggyógyulhat. Becslések szerint az emlőrák áldozatainak mintegy fele életben maradhatna, ha több figyelmet fordítanánk az egészségesebb életmódra és a megelőzésre.

A mellrák lehetséges okai az elhízástól, az egészségtelen életmódon át – helytelen táplálkozás, kevés testmozgás, alkohol, nikotin – a 2-es típusú cukorbetegségig terjedhetnek. Az okok azonban tudományosan még nem egyértelműen bizonyítottak.

Ezért is olyan fontos a megelőzés: Ennek hivatalos módja a nőgyógyász által végzett melltapintás és a mammográfia. A legfontosabb azonban a rendszeres önellenőrzés: ez ugyanis könnyen, valamint gyakorlatilag bármikor és bárhol elvégezhető. Továbbá független az orvosok elérhetőségétől, az időpontoktól és a munkaidőtől. Ez a leggyorsabb módja az elváltozások felismerésének, és szükség esetén azonnali orvosi időpont egyeztetésének.

Öngondoskodás és megelőzés

A rendszeres mellmasszázs nemcsak pihentető és jótékony hatású, hanem jelentősen hozzájárul a mell egészségéhez is. Egy jó, antioxidánsokkal teli masszázsolajjal végzett masszázs serkenti az anyagcserét és működésbe hozza a nyirokrendszert. Ennek eredményeként a lerakódott anyagok kiürülnek a mellszövetből. Emellett serkenti a vérkeringést is, ami azt jelenti, hogy a bőrsejtek megfelelően hozzájutnak a tápanyagokhoz. A bőr puhává válik, valamint teltebbnek és egészségesnek tűnik.

Emellett a mellmasszázs erősíti saját testének tudatosságát és a köteléket Önmagával.

Szeretnénk felhívni a figyelmet a mell egészségére, és minden nőt meggyőzni a mellrák megelőzésének fontosságáról. Ehhez elengedhetetlenek az önmasszázsok, valamint a megelőző orvosi ellenőrzések.

Spread the word!

Beszéljen a témáról anyukájával, nővérével, legjobb barátnőjével. Sajnos sokan még mindig nem tudják, milyen egyszerű lehet és milyen fontos a megelőző ellátás!

Mi segítünk!

Október 1-jén, a mellrák elleni küzdelem nemzetközi napján rendelésenként 1 eurót adományozunk a stájerországi rákellenes segélyszervezet Pink Ribbon kampányának az érintettek megsegítésére. Rendeljen most!

#breastcancerawareness
#breasthealth
#pinktober
#checkyourboobs
#knowyournormal