6 mítosz a hajmosással kapcsolatban

6 mítosz a hajmosással kapcsolatban

A nedves haj tényleg töredezik fésülés közben? Milyen hőmérsékletű víz túl meleg a hajmosáshoz? Milyen időközönként túl gyakori a hajmosás? Milyen gyakran kell lecserélni az ápolószereket? További mítoszokat vizsgáltunk meg közelebbről!

1. A gyakori samponozás jót tesz a hajnak

Nem. Pont fordítva ajánlott! Minél gyakrabban samponozza haját, annál jobban sérül a haj lipidrétege, és könnyebben megy tönkre. A samponozás gyakoriságánál fontosabb a hajmaszkok és kondicionálók használata. Tipp: Hajmosásonként egyszeri samponozás elegendő. Egyszerűen csak használjon egy érmenyi mennyiségű terméket!

2. Rendszeresen le kell cserélni az ápolószereket

Nem. Ha megtalálta a hajápolási igényeinek leginkább megfelelő terméket, akkor nyugodtan maradhat annál. Természetesen a haj hozzászokhat bizonyos ápoló anyagokhoz, ezért szuper, ha két ápolószer kombinációját választja. Például, ha göndör hajjal rendelkezik, használjon gazdag sampont, és kombinálja azt egy sérült hajra kifejlesztett kondicionálóval. Ily módon a haj igényei tökéletesen ki lesznek elégítve.

3. A hideg víz intenzívebb ragyogást biztosít

Is-is. A hideg vízzel való végső öblítés lezárja a haj kutikuláját, és így egy kicsit több fényről gondoskodik. A hideg víz azonban a fejbőrt is ugyanúgy lezárja, ezáltal az ápolószerekben lévő anyagok nem tudják rajta kifejteni hatásukat. Profi tipp: Használjon langyos vizet, és ha szükséges, öblítse le haja alsó harmadát hideg vízzel!

4. Csak akkor tiszta, ha csikorog

Nem. Ha mosás után "nyikorog" a haj, akkor az azt jelenti, hogy a lipidréteg lemosódott, ezáltal a haj szerkezete nyitott és védtelen. Azonban ha havonta egyszer szeretné speciális tisztítással kényeztetni fejbőrét, akkor ez a mélytisztítás megfelelő erre. Profi tipp: Kényeztesse haja alsó harmadát kondicionálóval, és a következő hajmosásnál használjon ápolóanyagokban gazdag sampont.

5. Minél ritkábban mosunk hajat, annál kevésbé zsírosodik

Igen. Ez természetesen rendkívül egyéni. Egyszerűen tudomásul kell venni, hogy minden hajmosás megtámadja a haj szerkezetét. Azonban a megfelelő ápolószerek kiválasztásával, valamint a kondicionáló és sampon lecserélésével a gyakori hajmosás szinte ártalmatlan a fejre és a hajra.

6. Soha ne fésülje meg haját, amíg az nedves

Nem. Inkább a "hogyan"-on van a hangsúly. A nedves haj gyengéd fésülése vagy kikefélése semmiképpen sem jelent problémát. Egyszerűen soha ne dörzsölje vadul szárazra nedves haját törülközővel, és soha ne bogozza ki agresszíven a csomókat fésűvel. A türelem és a gyengéd kéz biztosan nem fogja tönkretenni az érzékeny hajszerkezetet.