Bőrápolás ősszel

Bőrápolás ősszel

A hőmérséklet változásával a bőrnek is más ápolószerekre van szüksége. Ha nem szeretnénk, hogy bőrünk száraz és érdes legyen, akkor megfelelően fel kell készülnünk.

Egyoldalról az ősz számos előnyt biztosít bőrünk számára: az UV sugárzás alalcsonyabb, mint nyáron, így bőrünk nem igényel annyi védelmet és nem öregszik olyan gyorsan. Sajnos azonban hátrányok is felmerülnek: a fűtési levegő és a hideg. Ezek következménye általában a száraz és irritált bőr.

Ennek több oka is van:

  • Először is, a hideg által összeszűkülnek a véredények, rosszabb lesz a vérkeringést, ezáltal csökken a tápanyagellátás.
  • Az alacsony hőmérséklet miatt a faggyúmirigyek termelése is csökken, így a bőr gyorsabban kiszárad.

Ha a bőr nem megfelelően ápolt, feszülés, szárazság, viszketés és kirepedezés lehet a következménye. Nagyon súlyos esetekben a bőr teljesen megrepedhet. Ennek elkerülése érdekében, az ápolást már a tünetek megjelenése előtt el kell kezdeni. Ellenkező esetben, sokkal tovább tarthat, amíg a bőr visszaáll normál állapotába.

Fontos azonban odafigyelnünk arra, hogy bőrünket lassan kell átállítanunk ezekre a kozmetikai termékekre, mivel ellenkező esetben tisztátalanságok alakulhatnak ki.

Íme néhány tipp, hogyan lehet a hideg évszakokban is ápolt bőre:

Folyadék

Mindig győződjön meg arról, hogy elegendő folyadékot fogyaszt - naponta legalább 2 liter. Ellenkező esetben hiányozni fog szervezetének a folyadék és bőre kiszárad.

Tisztítás

A zuhanyzás jobb, mint a fürdés, mivel a vízben töltött hosszabb idő által a bőr zsírtalanítva lesz. Zuhanyozzon langyos vízzel és használjon hidratáló tusfürdőt. Ez visszaadja az elvesztett nedvességet. Ha semmiképpen sem szeretne lemondani a hosszabb fürdésről, használjon hidratáló összetevőket tartalmazó fürdőadalékanyagokat.

Napvédelem

Bár a nap ősszel és télen elveszíti erejét, ez nem jelenti azt, hogy teljesen ártalmatlan. Ha a hideg hónapokban egy tiszta, napos időben hosszan a szabadban tartózkodik, fontos az UV védelem. Használjon legalább 10-es fényvédő faktorú terméket (FF10).

Többet megtudhat a témával kapcsolatban a második részben.