Cose della Natura - Natúrszivacsok

Cose della Natura - Natúrszivacsok

Az első választás a bőrápoláshoz

Mik is pontosan a natúrszivacsok?

Számos fürdéshez, valamint a test és az arc számára kifejlesztett szivacs található meg a piacon. Legtöbbet ezek közül az emberek készítették - tehát szintetikusan előállított. Azonban a natúrszivacsok számos előnyeinek, alakjainak és jellemző tulajdonságainak köszönhetően mindig követendő példának számítottak. A natúrszivacsokat évszázadok, ha nem évezredek óta használják a bőrápolásra. A használatuk az ókorra vezethető vissza, de néhány évszázaddal később Gothe is ismerte.
A Spongia officinalis és rokonai rugalmas, nedvszívó vázaiból nyerik ki - ezek több pórusú tengeri élőlények. A legtöbb szivacs némileg hasonlít a korallokra, akár 40 méteres mélységben is növekedhet. A legjobb és legpuhább szivacs a Földközi-tengerből származik.

A szivacsok fenntartható terméknek számítanak, mivel szedést követően visszanőnek. Szedéskor a szivacsbúvárok ügyelnek arra, hogy a szivacs alapja sértetlen maradjon. Ezáltal megindulhat a természetes újranövekedés. A szivacs néhány éven belül eléri eredeti méretét; gyakran nagyobb és egészségesebb lesz, mint korábban. A tanulmányok azt mutatják, hogy a betakarított területeken megnő a szivacsok sűrűsége.

A Cose della Natura által kínált tengeri szivacsok a Földközi-tengerből, különösen az Adriai-tengerből származnak, amelyet a lehető legnagyobb gondossággal és körültekintéssel takarítanak be, mivel a márka legnagyobb érdeke, hogy hosszú távon megőrizze a tengeri szivacsok természetes környezetét.

Miért a natúrszivacs a legjobb választás a bőrtisztításhoz?

A többi tisztító eszközhöz képest a tengeri szivacsok természetesen antiszeptikusak - mindaddig, amíg minden használat után jól kiöblítik nem alakulhatnak ki rajtuk baktériumok és penész sem. Jódot és tengeri sót tartalmaz, amelyek természetes előnyöket biztosítanak, valamint méregtelenítő hatásúak. Különleges textúrája mély, alapos tisztítást tesz lehetővé, amely különösen gyengéd peelinget kínál, anélkül, hogy irritálná a bőrt. Ezenkívül a szivacsok hipoallergének és mégis rendkívül ellenállóak.

Mire használhatóak a natúrszivacsok?

 • Sminkeltávolítás az arcról és a szemkörnyékről
 • Napi arctisztítás
 • Maszk, peelig és más ápoló termékek eltávolítása
 • Arcvíz és tonik felvitele
 • Masszázs és gyengéd bőrpeeling

A tengeri szivacs tisztítása nagyon egyszerű, mivel egy mikro-csatornarendszer található benne, amely mesterségesen nem reprodukálható és öntisztító. Ez biztosítja a termék tisztaságát, ezáltal olyan, mintha a termék mindig új lenne. A rugalmasságának és a tulajdonságainak köszönhetően - az idő múlásával változatlanok maradnak - a natúrszivacs ideális a speciális igényű bőrtípusok számára is, például érzékeny, neurodermatitiszes, pattanásos, pikkelysömörös vagy ekcémás bőr esetén.

Miért érdemes tehát a Cose della Natura által kínált tengeri szivacsot használni?

A tisztító eszköz használata alapvető fontosságú az egészséges és szép bőrért. A szennyeződéseket csak kézzel nem lehet teljesen eltávolítani. A helyes tisztítás az első lépés az egészséges bőrhöz vezető úton. Még a legjobb ápoló sem képes felszívodni a nem megfelelően megtisztított bőrön keresztül, ezáltal kevésbé hatékony.

Milyen szivacsok vannak, és hogyan különböztetjük meg őket?

Alapvetően négyféle tengeri szivacsot különböztetünk meg, két szempont alapján:

1. A pórusok mérete:

 • Finom pórusú szivacsok
 • Nagy pórusú szivacsok

2. A feldolgozás típusa:

 • Mosott szivacsok - kissé szilárdabb és hámlasztóbb
 • Fehérített szivacsok - az erősebb feldolgozás puhábbá teszi őket

A Cose della Natura a két szempont alapján négy különböző szivacsot kínál:

 1. Fehérített selyem szivacs: puha és tökéletes az érzékeny bőrre, valamint a szemkontúrra. Ez a típus elengedhetetlen a smink eltávolításához. A legkisebbek számára babaápoló változatban is elérhető. A nagy felületnek köszönhetően tökéletes különösen igényes bőr számára a test tisztításához.
 2. Mosott selyem szivacs: ideális speciális igény nélküli bőrtípusok, valamint a mindennapos könnyed peelinget kedvelők számára. Ellenállóságuknak köszönhetően különösen ajánlott maszkok vagy peelingek eltávolításához. Tökéletes zuhany alatti masszírozáshoz, valamint jól stimulálja a bőr mikrokeringését.
 3. Fehérített Honeycomb szivacs: rendkívül puha és ideális masszázshoz és a bőr napi tisztításához, még smink nélkül is. A test számára olyan, mint egy kényeztetés a zuhany alatt, néhány csepp tusfürdő segítségével bőséges mennyiségű habot varázsolhat.
 4. Mosott Honeycomb szivacs: A fehérített változathoz képest szilárdabb és tökéletes kiegészítő az arcmaszkok eltávolításához. Ellenálló és mégis lágy, ezek a szivacsok igazi luxust jelentenek a bőr számára.

Könnyen kezelhető és tartós

Használat után a natúrszivacsot alaposan ki kell öblíteni és száraz, jól szellőző helyen hagyni megszáradni. A szivacsban nem maradhat szappanmaradék, mivel ez az idő múlásával tönkreteszi a szivacsot. Továbbá ajánlott, a tengeri szivacsot három havonta egy éjszakán át meleg víz és egy teáskanál szódabikarbóna keverékébe áztatni, a mélytisztítás érdekében - mintha új lenne. A natúrszivacsokat azonban nem szabad forró vízben vagy mosógépben tisztítani! A legjobb, ha a szivacsot egy év használat után lecseréli.

Fedezze fel a Cose della Natura által kínált natúrszivacsok széles választékát!