Sárkányvér

Ismerje meg nálunk ennek a mesebeli nevű gyantának a hatásait!

Az úgynevezett sárkányvér egy nemes gyanta, amelyet különböző növényekből nyernek. Tudományos neve Croton lechleri.

Ezt az értékes anyagot már az ókor óta különböző célokra használják, mint például gyógyszerként vagy égésre (a tömjénhez hasonlóan). Ezt az anyagot ma is gyógyszerek és kozmetikai termékek összetevőjeként alkalmazzák. A gyanta termelés ebben az esetben nagyon egyszerű.

Az ókorban azt hitték, hogy az értékes gyanta égetve száműzi a gonoszt, a negatív gondolatokat a szerelem és a boldogság váltja fel. Az elsősorban Dél-Amerikában ismert gyantát gyógyító ereje miatt becsülik nagyon. Alkalmazzák malária, fejfájás, vérszegénység, ... esetén.

Laboratóriumi vizsgálatok bizonyítják, hogy a kozmetikai termékekben alkalmazva hatékony a ráncok kialakulása ellen. A sárkányvér védi a bőrt a szabad gyökök és a striák kialakulása ellen, anélkül megterhelné azt. A Croton lechleri ​​javítja a bőr tónusát és textúráját, valamint csökkenti az UVB sugarak okozta károkat.

Ezen túlmenően, a gyanta antikoaguláns tuljadonságokkal is rendelkezik, így tökéletesen sebek, ekcéma és más bőrproblémák kezeléséhez. A gyógyulási folyamatokat a tszpin támogatja, mivel ez az anyag serkenti a sejtek gyógyulását. Ezen kívül tartalmaz proantocianidineket tartalmaz. Ez edig egy olyan anyag, amely rendkívül felgyorsítja a sebgyógyulást.

A sámánok Dél-Amerikában mágikus ritálékon használják a sárkányvért.

A Croton Lechleri kémiai összetétele ​​komplex. Elsősorban proantocianidineket, tanninokat, alkaloidokat és lignánokat tartalmaz. A sárkányvér alkalmazható belsőleg gyógyszerként, illetve külsőleg is. Gyakran írják fel különböző betegségek kezelésére, mint a vérhas, a fekély, a köhögés és a csalánkiütés. Külsőleg, kozmetikai célokra alkalmazva: csökkenti a viszketést rovarcsípés esetén, a gyulladást a szájüregben, a herpeszt, az aranyért és a reumát.