Hogyan profitálhat a haj és a bőr az argánolaj előnyeiből?

Hogyan profitálhat a haj és a bőr az argánolaj előnyeiből?

Az argánolajat gyakran folyékony aranynak is nevezik. Az argánfa termésének magjából készül, amely csak Marokkóban nő. A fa 1998 óta az UNESCO Világörökség része, termőterületét pedig bioszféra-rezervátummá nyilvánították. Ezen túlmenően a fák megállítják a sivatagosodás folyamatát ezekben a régiókban, és természetes gátat képeznek a sivatag és a termékeny területek között. Végül 2014-ben a termés és fa felhasználásának évszázados tudását és módszereit az emberiség szellemi kulturális örökségeként ismerték el.

Az összetevőkben rejlik a különbség

Az olaj természetes összetevőkben, mint például E-vitamin, A-vitamin és számos antioxidáns, gazdag. Ezen összetevők hidratáló hatása miatt olyan értékes a bőr és a haj számára. Az argánolaj legfőbb előnyei:

 • Bőrhidratáló
  Az argánolajat legyakrabban a bőr megfelelő hidratálása érdekében alkalmazzák. Nagy mennyiségben tartalmaz E-vitamint és különböző zsírsavakat, ezáltal természetes ápolást biztosítva. Az olaj gyorsan felszívódik és arcon is alkalmazható.
 • Hajkondicionáló
  Az argánolaj lágyabbá és fényesebbé teszi a hajat. Egy csodálatos kondicionáló, amely még a töredezés csökkentésében is segít.
 • Hajformázó
  Mivel az olaj ápolja a hajat, így gyakran formázóként is használják. Az argánolaj jobban kezelhetővé teszi a hajat és egészséges fényt biztosít. Egyszerűen hajszárítás után néhány csepp olajat oszlasson el hajában és ujjaival fésülje át.
 • Anti-aging
  Az argánolaj rendszeres használata által csökkenti a ráncokat, mivel nedvességgel látja el a bőrt. Antioxidánsai által egy kiváló anti-aging termék. Helyreállítja a bőr rugalmasságát. Egyszerűen este néhány cseppet masszírozzon el arcán.
 • Száraz bőr esetén
  Száraz bőr és kapcsolódó bőrproblémák, mint a viszketés, stb. esetén az argánolajnak óriási hasznát veheti. Az E-vitamin és zsírsavak javítják és táplálják a sérült bőrt, valamint megelőzik annak további kiszáradását.
 • Akné
  Az argánolaj megnyugtatja a bőrt és segíti annak gyógyulását. Az akné gyakran a zsíros bőr eredménye. Az argánolaj segít a bőr természetes egyensúlyának megtalálásában, mivel nedvességgel látja el azt. A benne található antioxidánsok is segítik a sérült bőrsejtek helyreállítását.
  Arctisztítás után vigye fel száraz bőrére. A tökéletes eredményért használja naponta kétszer.
 • Kéz-, láb- és körömápoló
  A lágyító tulajdonságú olaj ideális tördezett körmök, száraz kezek és érdes bőr esetén. Az olaj ápolja, nedvességgel látja el és puhává teszi a bőrt, valamint erősíti a körmöket. Egyszerűen lefekvés előtt masszírozzon el néhány cseppet kezein.
 • Ajakápoló
  Az argánolaj csodálatos az ajkak számára is. Vigyen fel egy-két cseppet ajkaira, a felesleges olajat pedig törölje le. Ez nem csak cserepes ajkak esetén segít, hanem tartósan puhán, selymesen és ápoltan tartja a bőrt. Használata télen különösen ajánlott.

Mindez egyetlen palackban

A legjobb dolog az argánolajban, hogy probléma nélkül, biztonságosan alkalmazható, mivel egy tiszta natúrtermék. Tehát nem kell mindig olyan kozmetikai terméket vásárolnunk, amely argánolajat tartalmaz, mivel az olaj önmagában is kiváló. Egy palack argánolaj sokáig elegendő, mivel nagyon gazdaságos. Fontos, hogy az olaj ellenőrzött biológiai gazdálkodásból származzon.