Az ősz haj elfedése

Mire kell figyelnünk hajfestéskor

Ez a cikk arról szól, hogy ősz haj esetén a természetes hajfesték segítségével, hogyan érhetünk el tökéletes eredményt. Összeállítottunk Önnek néhány tippet és trükköt.

Először is, tudnia kell, hogy ősz hajat nagyon nehéz festeni a depigmentáció miatt. Azonban, ha Ön a következő utasításokat követi, akkor ősz hajának optimális fedést biztosíthat.

Megjegyzés:

Szőke haj: Ha ősz haját szőkére szeretné festeni, használjon sárga színű gyógynövényeket, mint a kurkuma, a rezeda és hasonlók. (Megjegyzés: Kérjük, ne felejtse el, hogy a sötét részek a természetes hajfestékekkel való festés ellenére, sötétek maradnak.) Ha el szeretné kerülni a kellemetlen meglepetéseket, ne használjon hennát, rubiát vagy más növényi hajfestéket, amely piros vagy rózsaszín színt tartalmaznak. Ehhez kérjük alaposan olvassa el a mellékelt leírást és összetevőket.

Vörös haj: Ha az ősz hajból ragyogó vöröset szeretne, használjon hennát vagy rubiát. Ez a két szín a legalkalmasabb erre.

Barna haj: Ha szép barna tónusú hajat szeretne és haja nagyon világos, végezzen egy második festést is. Optimális: az első napon hagyja a hennát 2 órán át hatni, majd a második napon a hennát és az indigót együtt hatni. A duppla alkalmazás sem a fejbőrt, sem a hajat nem károsítja, így aggodalom nélkül használhatja. A két egymás utáni nap közötti időszakban fejbőre megnyugszik és a szín tartósabb lesz.

Íme néhány javaslat a helyes színkeveréshez:

  • 50% indigó és 50% henna: közepes- és vörösesbarna
  • 70% indigó és 30% henna közepes- és sötétbarna
  • 80% indigó és 20% henna: sötétbarna

Minél több indigót használ, annál sötétebb színt kap.

Fekete haj: A fekete szín festése sok türelemet és odaadást igényel. Az első kísérlet nem mindig sikeres. Ezért kétszeri alkalmazás szükséges. Hasonlóan a barna színhez, hagyja 2 órát a hennát hatni, majd a következő napon 2-3 órát az indigót. Nagyon világos haj, de akár a sötétebb esetén is a fekete szín enyhébb lehet. Ismételje meg az alkalmazást, amíg a megfelelő színeredményt nem éri el.

Előkészítés és alkalmazás:

Az előkészítéshez lehetőleg langyos vizet használjon. Egyes gyártók azonban a forró vizet ajánlják – ezért a keverés során feltétlenül kövesse a gyártó használati utasítását, és ideális esetben hőmérővel is dolgozzon.
Keverje össze a gyógynövényeket, és azonnal vigye fel a pasztát a nedves és tiszta hajra (ez különösen fontos a fürtöknél). Ha a klasszikus módszert szeretné használni, keverje össze a hennát savas lével, például ecettel vagy citromlével, és hagyja állni 8 órán át. Az indigót viszont langyos vízzel és szódabikarbónával kell összekeverni, és csak körülbelül 15 percig kell állni hagyni.

FONTOS:
Célszerű kerülni a zsíros összetevőjű szín- és gyógynövény keverékeket. Továbbá figyeljen oda, hogy mindent jól fedjen le egy átlátszó fóliával. A haj minden részét jól fedje be. A haj tisztításához enyhe termékeket ajánlatos használni, ezáltal a maradványok jól eltávolíthatóak.