Arcápoló tippek férfiaknak

Korábban úgy tartották, hogy a férfiak testápoláshoz elegendő egy darab szappan. Ezek az idők elmúltak. Ma már egyre több férfi fordít nagy figyelmet az ápolt és friss megjelenésre. Ehhez azonban többre van szükség, mint egy szappan.

A megfelelő előkészületekhez a tökéletes ápolók szükségesek. A férfiak, csakúgy mint a nők más-más bőrtípussal rendelkeznek. Azonban bőrük, egyötöddel vastagabb, így kevésbé érzékenyen reagálnak a különböző hőmérsékletekre és egyéb befolyásoló tényezőkre. Nedvességháztartásuk kiegyensúlyozottabb. A női ápolók ezért legtöbbször zsírosabbak.

Azoknak a férfiak számára, akik valami jót szeretnének bőrüknek, az ápoló termékek egész arzenálja áll a rendelkezésükre. Néhány termék következetes alkalmazása teljesen elegendő.

Mire van szükségük a férfiaknak:

Tisztító gél vagy krém

Naponta egyszer egy enyhe tisztítóval mosson arcot. Lehetőség szerint pH-semleges legyen és ne szárítsa ki a bőrt. Egy tusfürdő egyátalán nem alkalmas arctisztításra, mivel a bőr nagyon száraz és irritációra hajlamos lesz.

Hidratáló krém

Mivel a férfiak bőre vastagabb, mint a nőké, több faggyút termel, így alapvetően nincs szükségük hidratáló krémre. Télen azonban, egy jó ötlet lehet egy hidratáló krém alkalmazása, mivel a hideg a szabadban és a száraz levegő a fűtött szobában sok nedvességet vonhat el. Erre tökéletes lehet egy gyorsan felszívódó, frissítő krém.

Peeling

Hetente egyszer alkalmazhat peelinget is. A hámlasztó récseszkék eltávolítják a felső bőrréteget. Megelőzi a tisztátalanságok kialakulását és támogatja a bőr regenerálódását. Ezenkívül a bőr szerkezet finomabb lesz.

After-Shave

Borotválkozás után az After-Shave használata kötelező. Megnyugtatja a bőrt és megelőzi az irritációt. Ehhez az enyhe, revitalizáló és frissítő termékek a legjobbak. Itt azonban ki kell próbálni, hogy melyik illik legjobban a saját bőrtípushoz. 

Ránctalanító krémek

Mivel a férfiak bőre vastagabb, mint a nőké, később ráncosodnak. Ennek ellenére a férfiak is előbb vagy utóbb találkozhatnak ezzel a "problémával". Megelőzésre kiválóak a különböző ránctalanító termékek. Ezek nem megakadályozzák, hanem késleltetik a ráncok megjelenését.