Mi segít atópiás dermatitisz esetén?

Azok az emberek, akik atópiás dermatitiszben szenvednek, szó szerint szenvednek. Az állandó viszketés, a száraz bőr és a pszichés stressz teher az érintettek számára. A megfelelő ápoló megtalálása felbecsülhetetlen számukra.

Az atópiás dermatitisz egy krónikus, nem fertőző bőrbetegség, amely lassan alakul ki. Sajnos nem gyógyítható, de kezelhető. A betegség elkerülése odafigyelést igényel. Először is a következetes bőrápolásra és az olyan termékek használatára kell odafigyelni, amelyek nem irritálják a bőrt. Ezenkívül a lelki stressz elkerülése vagy gyors feldolgozása is fontos. Pszichés állapotunk erősen befolyásolja bőrünk állapotát.

Atópiás dermatitisz esetén a bőr természetes gátja rendkívül sérül. Hiányoznak a fontos zsírok és a bőr nem tud nedvességet tárolni. A bőr elveszíti azt a képességét, hogy megakadályozza a vírusok, gombák és vegyi anyagok behatolását.

A megfelelő, nem irritáló és káros összetevőket nem tartalmazó ápoló kiválasztása nagyon fontos. A megfelelő termék kiválasztásakor a következő pontokat vegye figyelembe:

  • A szintetikus illatanyag, színezék és tartósítószer mentes termékek jobbak, mivel ezeknek kisebb az allergiapotenciáljuk.

  • Ugyanez vonatkozik a parabén és ásványi olaj mentes termékekre. Ezeket az anyagokat feltétlenül kerülni kell, mivel irritálhatják a bőrt.

  • "Bőrgyógyászatilag tesztelt" termékek esetében garantált a jó bőrkompatibilitás.

  • A kevesebb néha több. Megfelelőbb jobb terméket vásárolnunk és kevesebbet használnuk belőle.

  • Fontos a higiénia is. A kozmetikai termékeket a használat után azonnal vissza kell zárni. Ezenkívül a termékeket csak tiszta kézzel szabad használni.

  • Nem csak az ápoló termékek játszanak fontos szerepet, hanem a megfelelő sampon, szappan vagy tusfürdő kiválasztása is. Kerülje az agresszív termékeket.

  • Ugyanez vonatkozik a mosószerre, amivel ruháját mossa. Ezeknek parfüm mentesenek és érzékeny bőrre is alkalmasnak kell lenniük.

  • Végül, a megfelelő ruha, vagyis a megfelelő anyag is fontos szerepet játszik.

Tipp: Időjárástól függően alkalmazza a különböző kozmetikumokat. Meleg időben a magas víztartalmú enyhe ápolók a megfelelőek, mivel ezek gyorsan felszívódnak és hűsítik a bőrt. Hidegebb időben, mivel a fűtés is szárítja a bőrt, egy magasabb zsírtartalmú készítmény ajánlott. Ezek a krémek a bőr zsír-nedvességháztartását újra egyensúlyba hozzák.