Hajmosás - Nem muszáj mindig samponnal

Hajmosás - Nem muszáj mindig samponnal

Régebben ritkább volt a hajmosás

Néhány évtizede az emberek csak körülbelül kéthetente mostak hajat. Ma azonban gyakran előfordul, hogy akár minden nap, ami azonban nem túl optimális. A gyakori hajmosás irritáltá, zsírossá és korpássá teheti a fejbőrt, valamint töredezetté a hajat és a hajhullás sem kizárt. Hajunk szinte rabja a kondicionálóknak, hajmaszkoknak és olajoknak.

Ez most nem azt jelenti, hogy minden hajápoló terméket ki kell dobni azonnal, hanem, hogy létetzik számos alternatíva, amit kipróbálhatunk. Klasszikus sampont már mindenki használt legalább egyszer. De mi a helyzet a szilárd samponokkal, hajtisztító porokkal, mosófölddel vagy a háziszerekkel?

Szódabikarbóna és almaecet

Kezdjük egy régi háziszerrel, amelynek összetevői nagyon sok háztartásban megtalálhatóak. Tehát hajunkat és fejbőrünket egyszerűen szódabikarbónával (nátron) mossuk meg, majd almaecettel öblítsük le. Ennek a háziszernek az előnye, hogy nem tartalmaz felesleges anyagokat, mint például szilikon, paraffin vagy mesterséges színezék és illatanyag. Ezenkívül rendkívül olcsó. A nátront nagyon jól tolerálja a bőr, ezért érzékeny fejbőr esetén is alkalmazható.

Az alkalmazás nagyon egyszerű: Egy nagy evőkanál szódabikarbónát hígítson fel fél liter langyos vízzel. Az almaecetet is langyos vízzel azonos keverési arányban hígítsa. A nátron keveréket ezután vigye fel egyszerűen fejbőrére, hagyja rövid ideig hatni, majd öblítse le az ecet keverékkel. Végül a hajat vízzel öblítse le.

Ez a háziszer puhává és ragyogóvá teszi a hajat. Azonban idő, amíg a fejbőr hozzászokik. Az optimális ápolási eredményre 4-6 hetet kell várni. Ez idő alatt fejbőre korpás, haja gyorsabban zsírosodó lehet. Festett haj esetében is fontos, hogy óvatosak legyünk, mivel a nátron kiszívja a színt a hajból.

Le Erbe di Janas Shikakai

A Shikakai különleges ápoló tulajdonsága által puhává teszi a hajat és javítja annak fésülhetőségét. Minden hajtípusra ideális, eltávolítja a felesleges faggyút. Nagyon száraz haj esetében alkalmazása gazdaságosan vagy amlaval keverve ajánlott.

FLOW Hajszappan

A szilárd hajsampon szintetikus tartósítószer, illatanyag, színezék és ásványolaj mentes. Ezen túlmenően, a termék rendkívül környezetbarát, mivel ellentétben a hagyományos hajápoló termékekkel, műanyag csomagolás nélkül szállított. A FLOW Hajszappan kényezteti a hajat - minden használat után haja erősebb, szebb fényű és teltebb lesz.

Ön mégis inkább a klasszikus sampon mellett maradna és nem szeretné, hogy az kémia adalékot tartalmazzon? Tekintse meg most Természetes samponjaink széles választékát!