Miért váltsak natúrkozmetikumokra?

Miért váltsak natúrkozmetikumokra?

Számos oka lehet annak, hogy a hagyományos kozmetikumokat természetes kozmetikumokra váltsuk. Sokan a terhesség alatt térnek át a natúrkozmetikumokra, azonban számos ember egyszerűen csak egészségesebben szeretne élni és ezért vált. Íme néhány fontos pont, amely segítségünkre lehet az átállásban:

Bőrre gyakorolt előnyök

  • A minősített natúrkozmetikumok kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak.
  • Szilikon és parabén mentesek.
  • Gazdag, értékes növényi olajokkal ápolják és regenerálják a bőrt.
  • A haj és bőr természetes egyensúlya helyreáll.

Jobb a környezetnek

  • A natúrkozmetikai termékek esetében gyakran környezetbarát csomagolást használnak.
  • Előállításuk fenntartható.
  • Tisztességes munkakörülmények érvényesülnek.
  • Az állatkísérletek tilos.

Lassú átállás

Ha Ön úgy dönt, hogy hagyomános kozmetikumait natúrkozmetikumokra cseréli, az első lépés, hogy alaposan átnézze fürdőszobáját és minden olyan terméket, ami nem natúrkozmetikum, eltávolítson. Azonban ezeket nem kell kidobni. Főleg azokat nem, amelyek nagyon szeret. Ezeket nyugodtan használja még fel. Az emberek jelentős része nagyon dogmatikus és azonnal eldobja a félig teli termékeket, amelyet nem csak a környzet, hanem pénztárcája is megszenved.

Nagyon fontos, hogy fokozatosan vátsák fel a natúrkozmetikumok a hagyományos termékeket.

Ugyanaz a hatás

Mivel a natúrkozmetikumok más hatóanyagokat tartalmaznak, így idő kell ahoz, hogy testünk ezeket megszokja (a bőrnek körübelül 4hétre van szüksége a megújuláshoz). Az átállás időszakában tisztátalanságok, kis pattanások és bőrpír alakulhat ki. Aggodalomra azonban semmi ok, ez teljesen normális és idővel abbamarad.

Az is lehetsélges, hogy bőre száraz érzetű lesz. Ez gyakran azért van, mert a természetes kozmetikai összetevők teljes mértékben felszívódnak és nem hagynak maradványt maguk után.

Folyamatosan helyettesítse a hagyomámyos termékeket, így a bőr könnyebben átáll. Különösen kiváló, ha a test egyes részeit külön-külön kezdi átszoktatni és nem az egész testet egyszerre.

A haj átállása

A haj esetében az átállás egy kicsit hosszabb ideig tart, mint a bőrnél. Hosszabb idő a szilikon és más szintetikus összetvő eltávolítása. Az átállás idején itt is szárazság vagy gyors zsírosodás alakulhat ki. Azonban, mint azt már mondtuk, ez normális és idővel eltűnik. Nincs bizonyíték arra, hogy a természetes kozmetikumok nem hatnak.

Amint a haj megszokja az új hatóanyagokat, újra ragyogó lesz.

Íme néhány termék, amely kiválóak lehetnek az átállás időszakában.

Haj:
MATERNATURA Hajmaszk napraforgó magolajjal

Arc:

Dr. Scheller Argán és Amaránt ránctalanító nappali ápoló

Smink:
BENECOS Natural szemceruza

Test:
DR. SCHELLER Körömvirág kézbalzsam

Férfiaknak:
BENECOS for men only 3in1 tusfürdő

Baba:
WELEDA Körömvirág babakrém