Boldog Homeoffice a Pukkával

Boldog Homeoffice a Pukkával

A kiegyensúlyozottságért és a produktivitásért

Maradjon aktív

Ha túl sokáig ülünk egy helyzetben, esetleg előre hajolva a laptop előtt, gyorsan lemerevedhetünk, és fájni kezdhetnek az izmaink.

 • Rendszeres időközönként keljen fel, mozogjon a szobában, vigyen egy kis átmozgatást a munkanapjába, vagy miközben vizet forral, végezzen nyújtási feladatokat.
 • Állítson be egy időzítőt, amely emlékezteti Önt arra, hogy tartson egy kis szünetet és mozogjon. Folyamatosan ellenőrizze a testtartását is, és változtasson rajt újra és újra.
 • Az aktív emberek kedvence gyógynövényei: a kurkuma gyökér és a gyömbér - gyógynövény tea: "Kurkuma Activ" és "Három Gyömbér", bio latte: "Tüzes gyömbér", bio étrendkiegészítő: "Kurkuma Activ"

Alakítson ki rutinokat otthon

Alakítson ki egy rutint és határozza meg a munkaidejét, hogy pihenhessen: A változatlan folyamat segít kordában tartani a stresszt és a szorongást, valamint támogat a munka és a szabadidő egyértelmű meghatározásában.

 • Próbáljon meg minden nap körülbelül ugyanabban az időben felkelni (ideális idő 7:00), és egy néhány perces meditáció segítségével ébressze fel az elméjét. Ahhoz, hogy feltöltődhessen energiával, sétáljon a szabadban egy 20 percet.
 • Az étkezési idő rögzítésével támogathatja az emésztését, valamint lehetőséget adhat a testének, hogy alkalmazkodjon ezekhez.
 • Tervezze meg az adott munkanapra szóló feladatok elvégzését. Legyen reális és iktasson be szüneteket is - ezáltal átláthatóbbá válik a napja, valamint a részsikerek örömmel töltik el.
 • Egy kisebb szertartás segít a munkanap végén, hogy elválassza a munka- és a szabadidőt - főleg, hogy már nem kell ingázni a munkahelyére. A legjobb, ha rendet rak a munkaterületén, és elrakja a laptopot, különösen akkor, ha a hálószobában vagy a nappaliban dolgozik.
 • Az erős elme segítője: Az ashwagandha gyökeret nagyra becsülik Indiában. A következő termékek ashwagandha gyökeret tartalmaznak - gyógynövény tea: "Night Time" és "Peace", bio latte: "Night Time", valamint a bio étrendkiegészítő: „Ashwagandha Wholistic“, amely az ashwagandha por mellett jódból áll.

Megfelelő mennyiségű alvás

A jelenlegi változások ellenére próbáljon meg egy rendszeres alvási rutint kialakítani, ugyanabban az időben elaludni és felébredni. Az ép alvási ritmus (cirkadián) szempontjából a legfontosabb a napfény - amint eléri a retinát, értesítést küld a test számára, hogy itt az idő, hogy aktívvá váljon.

 • Érje minél több napfény reggelente. Ha éppen nem tud kimenni, akkor menjen a nyitott ablakhoz és ússzon a reggeli napfényben.
 • Esténként szánjon elegendő időt arra, hogy megnyugodjon és készítse fel a testét a lefekvéshez.
 • Kerülje az esti bőséges étkezéseket, amelyek megzavarják a nyugodt alvást. Kapcsolja ki a tévét, a mobiltelefont és más elektronikai eszközöket, amelyek kék fénye ébren tartják Önt, helyette inkább olvasson könyvet, hallgasson zenét vagy írjon naplót.
 • Lefekvéskor sötétítse be a szobát a lehető legjobban, valamint hagyja kint az elektronikai eszközöket. Csökkentheti a szoba hőmérsékletét, ha lefekvés előtt kiszellőzteti azt.
 • Gyógynövények az édes álmokhoz: A levendula, a kamilla és a macskagyökér természetesen támogatják az alvást. Ezek a gyógynövények találhatóak meg a "Night Time" bio gyógynövény teában, bio étrendkiegészítőben és bio latte-ban.

Maradjon fókuszban

A Homeoffice alatt gyakrabban ülünk a képernyő előtt. A kis mikroszünetek segítenek a koncentráció megőrzésében és a stressz alacsony szinten tartásában.

 • Itt a lehetőség, hogy új módszereket fedezzen fel az idő beosztására. Hallott már például a pomodoro technikáról? A technika lényege, hogy dolgozzunk az idővel, ahelyett, hogy küzdünk ellene. Ha a munkanapját 25 perces szakaszokra osztja fel 5 perces szünetekkel, akkor a produktivitás egy új érzéssel tölti el.
 • Növények és gyógynövények a tiszta gondolkodáshoz: A tulsi élesíti az érzékeket és a gondolkodást. A "Tulsi Klarheit" bio gyógynövény tea egy aromás teaélvezetet biztosít. A "Kurkuma Brainwave" tulsival, kurkumával és jóddal kombinálva hozzájárul a kognitív rendszerek normál működéséhez.

Figyeljen az emésztésére

Emésztésünk, pontosabban a mikrobiománk befolyásolja az általános közérzetünket. Az ajurvédikus tanítás évezredek óta ismeri ezt a kapcsolatot. A tanítás szerint a beteg emészőrendszerét kell megvizsgálni ahhoz, hogy következtetéseket lehessen levonni a közérzetéről.

 • Ma már tudjuk, hogy immunsejtjeink 70-80% -a az emésztőrendszerben található. Végül is az idegen részecskék nagy részét ételeken keresztül visszük be. A bélben található természetes baktériumközösség, a mikrobioma támogatja az emésztést, küzd a kórokozókkal szemben és edzi az immunrendszerünket. Tehát az emésztőrendszerünk megerősítésével az immunrendszerünket is támogatjuk.
 • „Happy belly” gyógynövények: Az ánizs, az édeskömény és a kardamom ideális egy frissítő napinditóként, a „Feel New” bio gyógynövény tea is ezeket tartalmazza. A triphala egy az ajurvédában nagyra becsült, három gyümölcsből álló - Amla, Bibhitaki és Haritaki - receptúra. A "Triphala Plus" bio étrendkiegészítő útifű maghéjjal és arany lenmaggal támogatja a belső rendszert.

Koffein - cserélje le a kávét zöld teára

A koffein nem ártalmas számunkra mindaddig, amíg odafigyelünk arra, hogy milyen forrásból származik.

A legtöbb embernek nagyon stresszes az élete. Amikor fáradtnak vagy lemerültnek érezzük magunkat - gyakran a stressz közvetlen következményeként -, az energiabevitelhez a kávét választjuk. A kávéban lévő nagy dózisú koffein és más stimuláló anyagok azonban a test számára több stresszhormont termelhetnek, ezáltal még erősebbé téve a stresszreakciót.

Fenntartható változások

Mindegy, hogy melyik állítás érdekes az Ön számára: Ne feledje, hogy mindig lehetnek olyan kicsi, elérhető célok, amelyeket minden nap kitűzhet maga elé. Képzelje azt, hogy a célja egy mag, amelyet elvetett, és idővel csírázni, virágozni fog.

Még ha nem is világos a hosszú távú célja, ezek az elért kis lépések támogatják a pozitív irányba való haladását és magabiztosságot nyújtanak.

A cél, hogy ismét megtalálja önmagát. Tehát fordítson több időt arra, ami igazán boldoggá teszi.