Egészséges bőr télen is

Egészséges bőr télen is

Tudta, hogy a hőmérséklet csökkenésével, bőrünk kb. 10 százalékkal kevesebb olajat termel? Télen, amikor a hőmérséklet jóval nulla alá esik, minden bőrtípus, természeténél fogva, szárazabbá válik, mivel a levegő páratartalma általában sokkal alacsonyabb, mint nyáron.

Ez nem az egyetlen támadás a bőrünk számára. A fűtés egy rosszabb szellőzésű helyiségben kiszárítja a levegőt, valamint ehhez az időszakhoz hozzájárul a karácsonyi étrend hatása is. Gyakran előfordul, hogy a bőr feszült, valamint irritált, ezért különleges ápolást igényel.

Íme néhány módszer a téli időszak ellensúlyozására, valamint az egészséges bőr megőrzéséhez a tavasz érkezéséig - bőrtípustól függetlenül.

Peeling, bőrirritáció nélkül

Ha télen hámló bőrrészeket észlel, nincs egyedül. Sok ember szenved tőle a hideg hónapokban. A kerek tisztítószemcsékkel végzett gyengéd peeling eltávolítja az elhalt bőrsejteket. Ezáltal az ápolókrém, valamint az -olaj jobban és mélyebben hatolhat be a bőrbe, ezáltal jobb hatást biztosítva.

Egy csepp olaj

Télen jó ötlet egy arcápoló olaj használata, amellyel megőrizheti a bőr nedvességtartalmát, valamint megvédheti azt a száraz levegőtől. Finoman masszírozzon el tiszta, nedves bőrén 2-3 cseppet az Ön által választott olajból. Az arckrém kiegészítve egy arcápoló olajjal csodákat tehet.

A száraz bőr táplálása

A repedezett ajkak vagy kezek télen sok embert érintő problémák. A száraz bőr regenerálódásához egész nap nedvességre van szüksége. A megfelelő bőrápolási termékek csak külsőleg biztosítanak nedvességet a bőr számára, így ügyeljen télen is a megfelelő folyadékbevitelre. A víz, a zöld tea vagy a gyümölcslé hozzáadott cukor nélkül egyaránt jó választás. Kerülje az alkohol és a kávé fogyasztását, vízhajtó hatásúak.

Bizonyos élelmiszerek szintén támogatják a bőr egyensúlyának fenntartását. Ide tartoznak a telítetlen zsírsavakban gazdag élelmiszerek, mint például a diófélék, a magvak, vagy a lazac. Fontos a szervezet A-vitamin ellátása is, ez elsősorban a színes gyümölcsökben és zöldségekben található meg.

Csökkentse a zuhanyzási időt

Olyan jó a zuhany alatt időzni, viszont a meleg víz gyorsan elszívja a bőr értékes nedvességét. A víz az olyan természetes olajokkal együtt elpárolog, amelyek rugalmassá teszik a bőrt. A bőr számára a legmegfelelőbb zuhanyzás legfeljebb 15 percig tart, és csak langyos vízzel történik.

Csak gyengéd szappanokat, tusfürdőket használjon! Télen a bőr már amúgy is megviselt, nem kell a különböző szerekkel tovább ingerelni. A legjobbak az alkohol, valamint az illatanyag mentes termékek.

Közvetlenül a zuhanyozás után érdemes olajalapú krémet alkalmazni, ezáltal megakadályozva a bőr kiszáradását. Ideálisak az avokádóolajat és / vagy shea vajat tartalmazó termékek.

Megfelelő ruházat

Télen meg kell védenünk bőrünket a szél, valamint nap ellen is. A legjobb, ha a hőmérsékletnek megfelelő mennyiségű réteget húz magára. Vigyázzon, ne viseljen irritáló, durva szöveteket! A bőr lélegzése szempontjából, a legjobb választás a pamut és a selyem. Nem kívánatos bőrreakció elkerülése érdekében, csak gyengéd mosószereket használjon!

Ezekkel a változtatásokkal a téli hónapokban is megőrizhető a ragyogó, egészségesen szép bőr.