Pattanások: Kerülje az irritálószereket

Pattanások: Kerülje az irritálószereket

A pattanás bosszantó. Erős bőrkiütés esetén, az elképzelhető összes terméket felhasználja azért, hogy megszabaduljon a problémától. Sajnos ezzel van egy kis probléma. Számos pattanáskezelőszer tartalmaz olyan irritálószereket, amelyek a bőr kiszáradásához, valamint irritációjához vezetnek.

Kerülje az irritálószerek használatát, vegye át az irányítást és bízzon a termék címkéjén található összetevőkben. Négy összetevő, amelyet minden esetben kerüljön a pattanáskezelőszer vásárlásakor:

Tisztítószer

Ha megnéz egy általános, pattanás elleni bőrápoló sorozatot, akkor rengeteg habzó arctisztítószert talál benne. A problémát a habképző szerek okozzák - Sodium Lauryl Sulfate (SLS), valamint Cocamidopropyl Betaine (CAMS) -, mivel ezek eltávolítják az érzékeny arcbőr természetes védőolajait. A bőr az elvesztett, természetes olajok helyettesítésére faggyút termel, amely eltömíti a pórusokat, valamint új pattanások kialakulását okozza. A habképző szerek erősen lúgos hatásúak, ezzel elmozdítva a bőr természetes pH-érték egyensúlyát, valamint gyengítve a savvédő köpenyt.

Válasszon ehelyett olyan krémtisztítót, amely nem tartalmaz irritáló tisztítószereket. A bőr hámlasztásához, valamint az elhalt hámsejtek eltávolításához használja ezeket a krémeket muszlin kendővel kombinálva.

Alkohol

A tisztítószerek a pattanásokat okozó, habképző szerek mellett gyakran etil-alkoholot is tartalmaznak, amelyek az összetevőkben denaturált alkoholként, valamint etanolként jelennek meg. Ezek az alkoholok kiszárítják a bőrt, amely irritációhoz, valamint a bőr egyensúlyvesztéséhez vezet. A kombinált, valamint a zsíros bőr frissen tartásához használjon természetes növényi vizeket a tisztítószerek helyett. Például a najel Bio citrom és Aloe Vera hidrolát nem csak tisztítja, hanem megnyugtatja és tonizálja a bőrt.

Benzoil-peroxid és szalicilsav

Ha a bőre érzékenyebb, és a használt kozmetikum gyorsan irritálni kezdi, akkor kerülje a benzoil-peroxid és szalicilsav tartalmú készítményeket. Ezek számos olyan vegyi anyagot tartalmaznak, amelyek kiszárítják és irritálják a bőrt, valamint kiegyensúlyozatlanná teszik azt.

A megoldás a Pai Skincare All Becomes Clear Blemish széruma, amely pattanásgátló hatású, bőrirritáció nélkül. Ideális tisztátalanság kezelésére, valamint bőrgyógyító hatású.

Durvaszemcsés peeling

A tisztátalanságra hajlamos, érzékeny arcbőr túlzott tisztítása csak egy dolgot eredményezhet: irritációt, amely súlyosbíthatja a pattanások kialakulását. Ugyanez igaz a durvaszemcsés peelingekre is, mivel hatásuk megegyezik.

Ezután nemcsak a nem kívánat bőrreakció veszélye áll fenn, hanem a bőr fontos savköpenye is megsemmisül. Az elhalt bőrsejtek, valamint a szennyeződések eltávolítása érdekében - a bőr károsítása vagy irritálása nélkül -, olyan peelingeket használjon, amelyek gömb alakú tisztító részecskéket tartalmaznak.