Curly Girl Szójegyzék

Curly Girl Szójegyzék

A tökéletes fürtökért!

Plopping, Cast, Final Wash, no poo ... ezek a szavak eléggé érthetetlenek, mégha angol tudása nem is rossz? Szeretne Ön is csatlakozni a Curly Girl őrülethez, de nem tudja hogyan?

A médiában folyamatosan csodálatos hajfürtökkel rendelkező emeberek lát és a szupermarketekben lévő összes termékeket kipróbálta már, saját haja mégis egy varjú fészekre hasonlít, még akkor is, ha kilószámra használja a samponokat, kondicionálókat és hajformázó termékeket? A gyönyörű fürtök titka érdekli, de a Curly Girl módszer egy kicsit nehezen érthető?... Valóban úgy tűnhet, hogy ehhez száz lépés szükséges és az eredményre örökre kell várni, valamint megvalósításához egy angol szótárra van szükség. Mi most segítünk! Ez a cikk a módszer főbb pontjait ismerteti.

Final Wash

Haja száraz, mint a sivatag, valamint a hájszárító és hajsütővas miatt sérült? Haja csak egyik oldalon szép fürtös? Ha válasz igen, akkor itt az idő a Curly Girl módszert elkezdeni. Még mindig megmentheti a haját és gyönyörű fürtöket biztosíthat, vagy legalábbis fényes, egészséges megjelenést.

A teljes alkalmazás a Final Wash tisztítással kezdődik. Ez a tisztítás eltávolítja a szennyeződéseket és a szilikonból származó maradványokat, amelyeket a többi hajápoló termék hagy maga után. Minden maradványt alaposan el kell távolítani a hajból, amelyhez a szulfátokat tartalmazó samponok a tökéletesek. A Final Wash tisztítás kézszappanal is elvégezhető, ha éppen nem talál mást, ami a kritériumoknak megfelel. A termék tehát nem tartalmazhat szilikont vagy alkoholt. A lényeg az, hogy tisztítsa meg a hajat és a fejbőrt. A Final Wash tisztítás után minden ápoló terméknek szulfát, szilikon és alkohol mentesnek kell lennie. Ha jobban megismeri a módszert, elmerülhet az összetevők csodálatos világában INCIs) és még pontosabban meghatározhatja a kritériumokat.

Ettől kezdve el kell felejteni a hőt és forróságot, tehát a hajszárítót, hajgöndörítőt és forró vizet. Ugyanígy a fésűt és hajkefét is. Minden, amire szüksége van a haj formázásához, az az ujjai, legalábbis az elején. Csak az ápoló termékek eloszlatásához használhat durva fésűt, így szépen kibogózhatja haját.

Co-Wash

Amikor a haj tisztításra szorul a Co-Wash lép életbe. Ez azt jelenti, hogy a hajat és a fejbőrt kondicionálóval kell alaposan megmosni. Ez nem lehet egy akármilyen termék a szupermarketből. A kondicionálónak is meg kell felelnie a módszer kritériumainak. Tehát a termék nem tartalmazhat szulfátot, szilikont és alkoholt, de rendkívüli hidratáló hatást kell biztosítania. A kondicionálót bőségesen oszlassa el a haj teljes hosszában és fejbőrén, majd bő vízzel öblítse le. Amennyiben haja még több hidratálást igényel, úgy alkalmazhat Leave-in-kondicionálót, amelyet nedves hajában kell elgyúrnia. Emellett a hajmaszk heti egyszeri alkalmazása is javasolt, a megfelelő hidratálás érdekében. A módszer egyik legfontosabb kulcsszava tehát a hidratálás, mivel a hajnak sok nedvességre van szüksége!

Styling and Cast

Amikor a haj még nedves, oszlassa el hajában a megfelelő hajformázó terméket. Ez lehet akár egy saját készítésű lenmaggél is. Azonban, ha nem szeret a saját készítésű termékekkkel bibelődni, megfelelő lehet egy megvásárolt termék is, amely nem tartalmaz szulfátot, szilikont vagy alkoholt. Oszlassa el és gyúrja el a formázó terméket teljes hajában, a tövektől a végekig. A nedves haj egy pamut pólóval szárítható, majd hagyhatja a levegő által megszáradni vagy használhatja a diffúzor levegőjét ehhez. Figyelem: csak hideg levegő fújható.
Ezután előfordulahat, hogy haja olyan lesz, mint egy megkeményedett kazal, amelyet a módszerben Castnak neveznek. Természetesen a haj nem marad így. A hajat - a formázó termékek eloszlatása a haj meggyúrásával - a kezek megtörhetik. A technika hivatalos neve Scrunch out a crunch. Ez a formázó kéreg alatt a haj ragyogó, lágy és száraz. A kéreg eltávolításához természetes olajok ajánlottak. Vékonyszálú haj esetén a jojobaolaj, vastagabb haj esetén argánolaj alkalmazása javasolt. Oszlasson el némi olajat kezei között és törje fel a kérget a haj gyúrásával. A hajformázó terméket itt nem a haj formázására használják, hanem védelmére. Egyébként nem kell csak egy termékre korlátozódnia. Egyidejűleg több formázó terméket is használhat, mint például Lokni ápoló gél vagy Hajformázó mousse, stb.

Plopping

A fürtök meghatározásának és a haj szárításának egyik módja a Plopping. A nedves hajról, amelybe a formázó termék eloszlatásra került, a felsleges vizet egy polóval kell felitatni. Ne használjon frottír törölközőt! Tekerje a pólót a haja köré, de nem úgy, mint egy turbánt, hanem hagyja, hogy haja, mint egy zsákba esne, majd kösse össze a polót. A Plopping kb. 5-30 percet vesz igénybe. Ezután hagyja, hogy haja a levegőn megszáradjon vagy használja hajszárítóként a diffúzor hűvős levegőjét. Amikor a haj száraz a Cast látható lesz. Egyszerűen gyúrja le a kérget és haja szép lágy lesz.

Ananas

Lefekvéskor kösse laza lófarokba haját a fej legmagasabb pontjában. Eza lófarok neve az "Ananas". Ha a haj a lehető legmagasabbra van kötve, ne dörzsölje a párnához és ne csomózza össze. Mindig puha hajgumit használjon. Kérjük, ne feküdjön le nedves hajjal.

Ne feledje, hogy ez a módszer olyan, mint egy étrend: a sérült haj nem javítható egy éjszaka alatt. Adjon a Curly Girl módszernek időt. Az internet és a szociális média tele van jó tippekkel. A Facebookon számos csoport van, ahol a megfelelő termékválasztásban segítenek.

Curly Girl termékek kínálatunkban.