Tudnivalók a dezodorokról

Tudnivalók a dezodorokról

A dezodorok az életünk részei, mivel megakadályozzák a kellemetlen szagok kialakulását. Miért van szükségünk egyáltalán dezodorra? Hogyan hat? A természetes dezodor hatékony? Mit tartalmaz és mik azok az izzadásgátlók? Ebben a blogban ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk.

Miért izzad az ember?

Az izzadás a test természetes folyamata, amely szabályozza a test hőmérsékletét és védi azt a túlmelegedéstől - mint a test saját légkondicionáló rendszere. Ez fontos és egészséges. A hőség, a stressz, a megerőltetés, a félelem vagy a láz is elindíthatja ezt a folyamatot, izzadságcseppeket idézve elő a bőrön. Sokan nem tudják, hogy a friss verejték teljesen szagtalan. A kellemetlen szag a baktériumok által történő lebontás révén alakul ki.

Dezodor vagy izzadásgátló?

A dezodor segítségével meggátolhatja a baktériumok szagképző munkáját, ezáltal a kellemetlen szagok kialakulását. Az izzadásgátlók csak a hagyományos kozmetikumokban találhatóak meg, mivel szintetikus alumíniumsókat tartalmaznak, amelyek leszűkítik vagy akár be is zárhatják a pórusokat azért, hogy néhány óráig vagy tovább megakadályozzák a természetes izzadási folyamatot. Ne aggódjon, ezeket az összetevőket a természetes kozmetikumokhoz nem alkalmazzák!

Hogyan hatnak a dezodorok?

A bio dezodorok a túlzott verejtékezés és a kellemetlen szagok kialakulása ellen hathatnak. Ezt egy jó dezodor sokáig képes biztosítani. Fontos, hogy a dezodort kizárólag tiszta, egészséges és száraz bőrön használja. A természetes kozmetikumok számos természetes hatóanyagot tartalmaznak:

Timsó: A kálium-alumínium néven ismert természetes só megakadályozza a túlzott verejtékezést. Úgynevezett kristály dezodorokhoz használják.

Nátrium-hidrogén-karbonát: A nátrium-hidrogén-karbonát nemcsak sütéshez és a háztartásban alkalmazható. Alapvető tulajdonságainak köszönhetően rendkívül hatékonyan semlegesíti a savakat. Megakadályozza a szagok kialakulását és tartós hatást biztosít. Többnyire szilárd dezodorokhoz vagy dezodorkrémekhez használják. Érzékeny bőr esetén viszketést és bőrpírt okozhat. Ebben az esetben tökéletes alternatíva lehet a nátriummentes, gyengéd dezodor alkalmazása, mint például az Acorelle által gyártott Gyengéd deostick.

Illóolajok: Meggátolják a szagot okozó baktériumok szaporodását, ezáltal ellensúlyozva a kellemetlen szagokat. A levendula, a pálmarózsa, a teafa, a zsálya vagy a ciprus különösen hatékonyak, azonban a borsmenta és a citrusolajok is nagyon népszerűek, mivel friss illatot biztosítanak, mint például a Florame által gyártott HOMME Deo-Spray esetében. Az illóolajokat leggyakrabban alkoholban oldják fel és hidroláttal kombinálják.

Növényi víz: Ezeket hidrolátoknak is nevezik, valamint ideálisak dezodorokhoz. Összehúzó hatása miatt, mint például a varázsmogyoró, gyakran alkalmazzák. Azonban a teafa vagy a borsmenta víz is nagyon népszerű.

Keményítő: A leggyakrabban a kukorica- vagy a burgonyakeményítőt haszálják fel, támogatja a nedvesség felszívódását, valamint szárazon tartja a hónaljat.

Diatómaföld: Szilíciumban, magnéziumban, kalciumban és más ásványi anyagokban különösen gazdag, valamint ideális érzékeny bőrtípusúak számára. Különleges, mikroporózus szerkezetének köszönhetően gyorsan felszívja a nedvességet, ezáltal semlegesíti a testszagokat.

Ez csak néhány példa volt, mivel a bio dezodorok rendkívül sok ápoló összetevőt tartalmaznak, amelyek táplálják az érzékeny hónaljt, valamint rugalmasságot biztosítanak.

A dezodorok különböző formában kaphatóak: roll-on, spray, stick és krém. Próbálja ki és találja meg az Önnek leginkább megfelelőt. Mindenki mást kedvel. A dezodor kiválasztásánál figyelembe kell venni olyan körülményeket is, mint a terhesség vagy a szoptatás. Kerülje a káros összetevőket, mint: alumínium, parabén vagy propilén-glikol.
Szoptatás esetén: a dezodor a lehető legkevesebb illatanyagot tartalmazza, mivel irritálhatja a baba orrát. Tökéletes biztonságot és frissességet nyújt ezekben az időkben a Florame által gyártott, illatmentes Aloe Vera dezodorkrém.

Néhány tipp:

  • Ne használja a dezodorokat repedezett, irritált vagy sérült bőr esetén!
  • A nátrium-hidrogén-karbonát tartalmú dezodorokat nedves bőrön, az összes többi dezodort száraz bőrön alkalmazza.
  • A krém állagú dezodorokat az ujjaival oszlassa el a bőrén.
  • Mindannyian különbözőek vagyunk - egyikünk esetében a dezodor órákig hat, a másikunknál néhány óra múlva újból használni kell. Ez csak így természetes.