Milyen bőrtípussal rendelkezem egyátalán?

Milyen bőrtípussal rendelkezem egyátalán?

A megfelelő ápolószerek kiválasztása saját bőrtípusunk ismeretétől függ. Optimális ápolás csak így érhető el. Tudjon meg többet most!

A megfelelő bőrápoló termékek kiválasztása a bőr típusától függ. Csak saját bőrünk tulajdonságait ismerve tudjuk kiválasztani a megfelelő termékeket.

A bőr alapvetően négy fő csoportra osztható. Vessünk egy pillantást ezekre a csoportokra:

Normál bőr

A legtöbb ember erre a bőrtípusra vágyik, de a normál bőr nagyon ritka. Érintése, mint egy érett őszibarack, lágy, sima, finom és érzéketlen a külső megterhelésekkel szemben. Sem a hő, sem a nap, sem a hideg nem károsíthatja. A normál bőrön nincsenek foltok, nincsenek hámló részek és a faggyúmirigy funkció kiegyensúlyozott. A nedvességháztartás sértetlen, finom pórusú, lágy ragyogású és nem tisztátalan.

Ez a ritka bőrtípus gyengéd, védő ápolást igényel, ezáltal megőrizve szépségét.

Zsíros bőr

Sajnos a zsíros bőr túlzott faggyútermelésre hajlamos. A faggyútermelés alapvetően fontos, mivel hidratálja és rugalmassá teszi a bőrt. A túlzott faggyútermelés azonban eltömíti a pórusokat, valamint mitesszert és néha gyulladást okoz, amely a hátra és a dekoltázsra is kiterjed. Különösen serdülőkorban, amikor a hormontermelés a csúcson van. A bőr nagy pórusú és erősen fénylik, valamint zsíros hatású. A zsíros bőr előnye a szárazzal szemben, hogy kevésbé erőteljesen öregszik.

A zsíros bőr ápolásához összehúzó, mattító, könnyed és védő termékek használata ajánlott.

Akné

Az akné különösen a pubertás során fordul elő. Ez, különösen a fiatalok esetében egy kellemetlen bőrjelenség. Ez a probléma csak tisztító, védő és gyulladásgátló termékek rendszeres használatával orvosolható.

Itt olyan termékeket talál, amelyek különösen ajánlottak akné esetén.

Száraz bőr

Ez a bőrtípus nagyon vékony, jellemzően

  • couperosera hajlamos
  • részlegesen hámló
  • viszkető
  • feszítő érzetű a hiányzó lipidek miatt
  • általánosan érzékeny

A száraz bőrt elsősorban a zsírok és a nedvesség hiánya jellemzi. Ez viszont hatással van a bőr védőburkájára, savköpenyére, ezáltal még jobban kiszárad.

Ez a bőrtípus fiatal korban gyönyörű, mivel kevés pattanás és folt jellemzi. Azonban a száraz bőr idős korban jobban ráncosodik. A ráncok megelőzése érdekében használjon magas fényvédő faktorú napvédőt. Télen hidegvédő krém használata ajánlott. Amennyiben bőre couperosera hajlamos, úgy a szaunával is vigyáznia kell.

A bőr kiszáradását a gazdag ápolószerek meggátolják. Fontos, hogy száraz bőr esetén időben megkezdje az ápolást. 35 éves kortól elkezdődik a bőr öregedési folyamata. Az öregedésgátló termékek és a napvédők kiválóak lehetnek a száraz bőr számára. Ezek megakadályozzák a túlzott ráncosodást.

Kombinált bőr

Ez a bőrtípus a zsíros és száraz bőr keveréke. Különösen a T-zóna jellemző példája ennek a típusnak. A T-zóna az arcon helyezkedik el, a homlokot, az orrot és az állát érinti. A bőr ezeken a területen tipikusan nagypórusú, zsíros és tisztátalanságokra hajlamos. Az arccsont ezzel ellentétben száraz és részben érzékeny.

Ilyen típusú bőr esetében különleges, nagyon finom krémek ajánlottak, amelyek a bőrt szükséges nedvességgel látják el, azonban semmi esetre sem terhelik a középső részeket.