Mit tehetünk a ráncok ellen?

Mit tehetünk a ráncok ellen?

A ráncok egyszer mindenkinél kialakulnak. Ez ellen semmit nem tehetünk. A kérdés inkább az, hogy mikor és mennyi ráncunk lesz. Ugyanis, ez az, amit befolyásolhatunk.

A jó hír először: A ráncok megjelenése késleltethető, valamint részben megakadályozható. Ezért azonban aktívan tennünk kell.

Az arc az életkorral változik

Minnél idősebbek leszünk, annál jobban változik arcunk. Ezt minden ember megtapasztalhatatta már így vagy úgy. Ha egy olyan ismerősünkkel találkozunk, akit már régóta nem láttunk, a változások szemmel láthatóak. Néha meglepő a különbség.

Természetesen ezt az embert felismerjük, de a változások azonnal feltűnnek, mivel nem egyezik a memóriánkban tárolt képpel.

Ezek a változások idővel keletkeznek, ahogy az izmok lazulnak. Minnél lazábbak lesznek az izmok, annál jobban változik arcunk - de nem jó irányba.

A gravitáció könyörtelen. Például lefelé húzza szájzugot. Ezután elindul egy láncreakció, az arccsontnál található bőr megereszkedik, majd ugyanez történik a homlok és a szem területén.

Mit lehet tenni a ráncok ellen:

 • Edzés: Tulajdonképpen ez egy érdekes dolog: A test a rendszeres edzés által nem gyengül el és jól néz ki. Az arc esetében ezt krémekkel próbáljuk elérni. Azonban, ami a testnek jó, az jó az arcnak is. A rendszeres edzés fiatalon tartja az arcot és segít a ráncokkal szemben.
 • Masszázs: Edzés után a masszázs tökéletes. Modern világunkban ebben számos speciális ecset és kefe segítségünkre lehet. A masszázs serkenti a nyirokáramlást és csökkenti a szem alaltti duzzanatokat.
 • Peeling: Rendszeres használata segíti a bőr megújító folyamatait, mivel gyengéden eltávolítja az elhalt hámréteget. A melegítő enzimpeeling is egy jó megoldás.
 • Ápolás: Természetesen fontosak az olajok és krémek. Válasszon bőrtípusának megfelelő ápolót.
 • Mosoly: A mosolygás ellensúlyozza a gravitációt. Tehát mosolyogjon gyakran, ezzel aktívan tehet a ráncok ellen.
 • Grimasz: Hasonló hatású, mint a mosoly, csak sokkal változatosabb. Az izmok aktiválása által azok feszesek maradnak. Tehát grimaszoljon szájával, orrával vagy fújja fel arcát. Lehetőség szerint azonban menjen olyan helyre, ahol egyedül lehet és ott csinálja. Különben az emberek furcsán nézhetnek Önre.
 • Naptól való védelem: A legfontosabb pont az utolsó. Nem lehet eléggé hangsúlyozni. Védje bőrét az UVA-sugárzással szemben, mivel ez a korai bőröregedés egyik legfőbb oka. Az ultraibolya fény csökkenti a felső bőrréteg vastagságát és a bőr extrém módon fog öregedni. Emellett fontos az UVB-sugárzással szembeni védelem is, amely a leégésért és legrosszabb esetben a bőrrákért felelős.
  Manapság úgy gondolják, hogy az UVA sugárzás akár a bőröregedés 80% -áért is felelős lehet.
  Tehát ne becsüljük le a napot és védekezzünk ellene. A túl gyakori szoláriumozásra is oda kell figyelni.

Tehát ne feldje: Mosoly.