Tippek: szép bőr idős korban

Tippek: szép bőr idős korban

A szép arcszín, valamint az egészséges, rugalmas és ráncmentes bőr idősebb korban sem lehetelen. Adjon neki egy esélyt Ön is!

Mi a szép bőr titka? Nos, először is a hajlam nagy szerepet játszik ebben az esetben. De természetesen nem elfelejthetőek el azok a szerek sem, amelyekkel valami jót tehet bőréért. 

Átfogó bőrápolás - különösen az arcon

Nagyon fontos az átfogó bőrápolás.

Ne feküdjön le arctisztítás nélkül. A krémek, a smink, az izzadság, stb. eltömíthetik a pórusokat és a bőr nem tud lélegezni. Faggyú képződik és a baktériumok elszaporodnak, amely bőrproblémákhoz vezet. A víz önmagában nem elég, mivel nem oldja a zsírt, a szappanok pedig nagyon kiszáríthatják a bőrt. A legjobb egy speciálisan a bőr igényeihez szabott tisztító termék.

A maszk mindig jó ötlet. Speciálisan a bőrtípusához igazított termék, mindennel ellátja a bőrt, amire szüksége van. A hatás azonnal látható. A hatóanyagok még jobban felszívódnak, ha a pórusok meleg gőz által megnyílnak. A maszk alkalmazása előtt alkalmazhat egy gyengéd peelinget. A rendszeres peelingezés (hetente egyszer) segít csökkenteni a pórusokat, eltávolítja a mitesszereket és serkenti a vérkeringést.

Végül bőre mindig örül egy kis masszázsnak. Egyszerűen sminkelés előtt körkörös mozdulatokkal három percig masszírozzon el egy gazdag krémet. Ezután a krémet távolítsa el egy papírzsebkendő segítségével.

Igyon sokat

Az emberi test nagyrészét víz alkotja. Igyon sok vizet, hogy bőre jól nézzen ki. Aki keveset iszik, azoknál száraz ráncok alakulhatnak ki. A legjobb, ha napját egy citromleves vízzel kezdi. Ez serkenti az anyagcserét.

Védelem az UV-sugárzás ellen

Az UV sugárzás öregíti a bőrt. Legrosszabb esetben bőrrákot is okozhat. Ezért egy jó védelem aranyat ér, a ráncokkal és a rákkal szemben. A legalkalmasabbak erre az UV-védelemmel ellátott nappali krémek és sminkek.

Megfelelő étrend

Egyen sok friss gyümölcsöt és zöldséget. Az A-vitamin támogatja a sejtek osztódását és segíti az elasztikus rostok képződését. A sárgarépa, a brokkoli, a spenót és a tök megelőzik a bőr kiszáradását. A feszesítő tulajdonságú C- és E-vitamin különösen jó a kötőszöveteknek.

Méregtelenítés

A nikotin és egyéb káros anyagok rendkívül öregítik a bőrt. Az erek összeszűkülnek, ezáltal akadályozzák a vérellátást, a bőr szürke és fakó lesz. A dohányzástól nem ok nélkül néz ki öregebbenek. Egy lánynak, aki 15 évesen kezdte a dohányzást, bőre 20 évesen 25-nek, 25 évesen 35-nek, 35 évesen pedig 45-nek fog kinézni. Az öregedési folyamatok folyamatosan gyorsulnak.

A túl sok alkohol fogyasztás sem jó ötlet, mivel vízelvonó hatású. A bőr kiszárad, amely száraz ráncokhoz vezethet.

Alvás és jó kedv

Az alvás fiatalon tart, mivel ezalatt a sejtek regenerálódnak. A rendszeres alvás tehát segít, hogy bőrünk fiatalos maradjon. Az éjszakai krémek aminosav, ginkgo, tigrisfű és búza fehérje hatóanyagokkal támogatják ezt. Ezeket a krémeket dekoltázsára és nyakára is vigye fel.

A mentális állapot is tükröződik a bőrön. Figyeljen oda a rendszeres kikapcsolódásra.