Ön is elköveti ezeket a tisztítási hibákat?

Ön is elköveti ezeket a tisztítási hibákat?

Az arcápolást gyakran elhanyagoljuk. Senki sem tisztítja meg mindig alaposan az arcát, mivel gyakran nincs időnk rá vagy könnyebb csak alkalmanként megtörölni az arcot, gyorsan lemosni a zuhany alatt, vagy lefeküdni sminkkel. Annak ellenére, hogy tudjuk a megfelelő tisztítás előnyeit.

Fontos, hogy szánjunk időt és tisztítsuk meg alaposan arcunkat. Azonban mindezek előtt tegyünk fel még egy kérdést: jól csináljuk? Íme az öt leggyakoribb tisztítási hiba:

 • A víz túl forró
  Ha túl forró vízzel mossuk az arcunkat, a bőr kapillárisai megsérülhetnek és a bőr természetes olajait lemoshatjuk. Ezáltal a bőr hajlamosabb lesz a bőrpírra és -szárazságra.
  A legjobb, ha csökkentjük a hőmérsékletet és langyos vizet használunk. Még jobb, ha egy ruhát megnedvesít, kicsavarja és néhány másodpercre óvatosan arcára nyomja, hogy megkönnyítse a smink és a szennyeződések eltávolítását, mielőtt tisztítószert használna.
 • Nem megfelelő tisztítószer használata
  Minden ember más és más, ugyanígy a bőr is. A tisztítószerek gyakran tartalmaznak irritáló anyagokat, amelyek felelősek lehetnek a különféle bőrbetegségekért. A tisztítás után az extra tiszta érzet annak a jele, hogy a bőr védő olajait a szulfátok vagy a dehidratáló alkohol lemosta.
  Ebben az esetben tanácsos lecserélni a tisztítót. Az arc megtisztítása után a bőr soha nem lehet fészítő érzetű.
 • Túl sok termék
  Kétszer tisztítja meg bőrét? Gyakran nem jó ötlet túl sok termékkel bombázni a bőrt. A habzó tisztítószerek és sminkeltávolítók gyakran szulfátokat, alkoholt és szintetikus illatanyagokat tartalmaznak, amelyek irritálják és feszítik a bőrt - még akkor is, ha utólag egy enyhe tisztítószert használ.
  A legjobb, ha egy második tisztításhoz kevesebb mennyiségű azonos tisztítószert használ vagy tisztítás előtt kókuszdióolajjal távolítja el a szemsminket.
  Amennyiben egy hosszú nap végén fáradt és csak le szeretne feküdni, akkor se siesse el a tisztítást.
  A bőr köszönetet mond nekünk, ha nem csalunk és a tisztítókendő helyett valóban törődünk vele.
 • Agresszív peelingek
  A túlzott peeling használat vagy szabálytalan formájú peeling összetevők irritálhatják a bőrt. Ezért ne használja a 2in1 peeling hatású tisztítószereket minden nap.
  Hetente egyszer vagy kétszer elegendő. A legjobb peeling a természetes, gömb alakú peeling anyagok felhasználásával készül.