Hogyan készítse el saját diffúzorát

Hogyan készítse el saját diffúzorát

Csodálatos illatok minden évszakban. Tegye a hidegek teleket melegebbé és a meleg nyarakat hűvösebbé. Sajnos ehhez nem teljesen megfelelő egy gyertya, illetve minden légfrissítő. Előfordulhat, hogy a mesterséges illatanyagok fejfájást okoznak vagy a gyertya egészségtelen égéstermékeket bocsát ki. De ez elkerülhető, mivel kedvenc illatát egyszerűen saját készítésű diffúzora által is élvezheti - égési melléktermék vagy mesterséges anyag mentesen.

Egyszerű és szép

A szépség előfeltétele az elegancia az egyszerűség által. Minél egyszerűbb a diffúzor, annál elegánsabb kinézetű. Éppen ezért egy olyan diffúzort mutatunk be Önöknek, amelyhez csak néhány anyag szükséges és gyorsan elkészíthető. A saját készítésű diffúzorok egyik előnye, hogy lakásának sítlusa szerint készítheti el, másik előnye, hogy nincs szükség hozzá áramra vagy lángra, ami azt jelenti, hogy nem kell felügyelni.

Hogyan készítsünk diffúzort

A házi diffúzor készítésének legnehezebb lépése a tökéletes illatkeverék kiválasztása. A diffúzor illatanyaga egy könnyű hordozóolajból áll, amely egy vagy több illóolajjal kiegészíthető, így csodálatos aromát biztosítva. Ezzel egyidejűleg kihasználhatja az illóolajok aromaterápiás hatásait is.

Miután eldöntötte, hogy melyik illatkeveréket válassza, már csak a diffúzort kell elkészítenie. Erre szüksége lesz a következőkre:

  • egy üvegedény
  • nád, rattan vagy bambusz pálcák
  • könnyű hordozóolaj (pl. mandula- vagy jojobaolaj)
  • illóolajok

  1. Először öntse a hordozóolajat az üvegedénybe.
  2. Ezután töltsön bele körülbelül 20 csepp illóolajat 1/4 csésze hordozóolajonként.
  3. Tegye a pácikákat az olajba és óvatosan keverje össze.
  4. Hagyja a pálcikákat kb. 2 órát az olajban, majd fordítsa meg ezeket, hogy az olajjal átitatott végük legyen felfelé.
  5. Ha a pálcikák szárazak lesznek vagy az illat intenzitása csökken, úgy a pálcikákat többször is megfordíthatja, így folyamatosan friss, varázslatos és izgalmas illatot biztosíthat a szobában.