Szilárd sampon vagy hajszappan? Mi a különbség?

Szilárd sampon vagy hajszappan? Mi a különbség?

Végre elbúcsúzhatunk a műanyag palackokba töltött samponoktól és olyan termékeket használhatunk, amelyek minimális csomagolást igényelnek és szuper tisztítást biztosítanak. De nem mindig könnyű kiigazodni a különféle kifejezések között.

A natúrkozmetikai gyártók általában nem tesznek különbséget és a "szilárd sampon" kifejezést használják, ezért néha nehéz lehet az óriási termékválasztékban való eligazodás. Mindazonáltal van különbség a szilárd sampon és hajszappan között.

Szilárd samponok

A szilárd samponok környezetbarát alternatívája a folyékony samponoknak. Összetétele hasonló a folyékony samponhoz, amelyből azonban a vizet eltávolították. Különböző tenzidekből, olajokból, parfümökből és színezékekből állnak. A szilárd samponok ugyanúgy habzanak, mint folyékony rokonai, de sokkal praktikusabbak. Egy darab szilárd sampon két-három üveg folyékony samponnak felel meg. A szilárd sampon pH-ja általában megegyezik a bőr természetes pH-értékével és utazás közben sem folyik ki.

Hajszappan

A hajszappan szappan a haj tisztításához (ki gondolta volna). A zsírok és az olajok lúggal történő elszappanosításával készülnek. A termékek bázikus pH-értékkel bírnak, ezért hajmosás után javasolt az úgynevezett "savas öblítés". Ez egy víz-sav oldattal történő öblítés, azaz ecettel vagy citrommal kevert víz.

A savas öblítésnek számos előnye van: hatékony a korpa ellen, csodálatos fényt biztosít és megakadályozza a vízkő felhalmozódását a hajon. Az elkészítése nagyon egyszerű: egyszerűen hígítson fel egy evőkanál ecetet vagy egy teáskanál citromsavat egy liter vízben. Azok, akik sietnek vagy csak egyszerűen nem szeretnék elkészíteni az savas öblítést, kínálatunkban egy használatra kész alternatívát találnak: Maternatura Savas hajkondicionáló rózsagerániummal.

Mindkét termék számtalan változatban elérhető és egyre több vállalat ismeri fel a szilárd hajtisztító termékek előnyeit. Míg a hajszappanok egyszerű összetétellel rendelkeznek, addig a szilárd samponok alkalmazása könnyebb, mivel nem igényelnek savas öblítést. Ezért kiválóan alkalmasak a folyékony samponokról szilárd hajtisztító termékekre való átváltásra.

Most, hogy tudja, a két termék közötti különbséget, kiválaszthatja a legmegfelelőbbet. Íme néhány tipp ezeknek a termékeknek a használatához:

A szilárd termékek praktikusak, kompaktak, könnyűek, gazdaságosak és helytakarékosak. Csak dörzsölje kezei között, hogy olyan hab keletkezzen, amelyet a hajára fel tud vinni közvetlenül szappannal vagy kezeivel.

Fontos, hogy a termék alkalmazás után megfelelően megszáradjon, tárolja szappantartóban.

Ezek a szilárd termékek rendkívül kényelmesek utazáshoz, mivel könnyen szállíthatók. Ehhez egyszreűen tegye egy szappantartóba vagy más tárolódobozba.

Nézzen be hozzánk most és fedezze fel az üzletünkben található Szilárd samponok és Hajszappanok széles választékát.