Tökéletes smink szemüvegeseknek

Egy szép szemüveg optikailag csodálatos látványt nyújthat. Azonban oda kell figyelnünk, hogyan alkalmazzuk a sminket ebben az esetben.

A szemüveg viselőjének több dologra is oda kell figyelnie. Először is a szemüveg színe a kérdés. A semleges színek nem jelentenek problémát. A színes szemüvegek esetében azonban óvatosnak kell lennünk.

Emellett fontos lehet, hogy a szemüveg rövidlátó vagy távollátó, mivel mindkét esetben máshogy hat a smink. De vizsgáljuk meg jobban a két esetet:

Rövidlátó

Körülbelül két dioptriás szemüveg esetében a szem kisebbnek tűnik. Ezért a sötét színek kerülendőek. Használjon olyan sminket, amely optikailag nagyítja a szemet, mint a világos, csillámló színek.

Ehhez világos szemceruza és barna kontúr ajánlott. A szempillaspirállal se spóroljon.

Távollátó

Ezekben a szemüvegekben a szem nagyobbnak tűnik, ezért optikailag kissebbíteni kell. Ehhez sötét színeket alkalmazzon. Használjon matt, sötét szemhéjfestéket, valamint kerülje a színes és csillámló színeket.

A szemceruza és a szemhéjpúder alkalmazásának pontossága nagyon fontos. A szemceruza vonalának nagyon vékonynak és pontosnak kell lenni, mivel a szemüveg felnagyítja a kis hibákat. A pirosítót felvitelét a szemüveg alatt kezdje el.

A sötét szemkörnyéki karikákat világos sminkkel fedje el. Egy fehér szemceruzával is világosíthatja a belső szemzugot.

A sminkelésnél probléma lehet, hogy nem lát eleget. Bosszantó, ha az arcát csak pár centire a tükörtől látja, mivel ez a pozició zavarhatja a tökéletese smink elkészítésében. Segítségként használjon sminkszemüveget. Az ilyen szemüvegeknek az üvege egyenként felhajtható, így semmi sem állhat a tökéletes smink elkészítésének útjába. Alternatíva lehet még a sminktükör, amely rendesen felnagyítja az arcot.

Figyeljen oda, hogy a mesterséges fény mást mutat, mint a természetes fény. Ha lehetőség van rá, sminkelje magát nappali fénynél.

További tippek:

A széles keretű szemüvegek esetében vagy a szemet vagy az ajkakat hangsúlyozza ki. Mindkettőt semmi esetre se. Ha sötétebb keretű szemüvege van, akkor jobb, ha ajkait emeli ki.