Nem megfelelő a termék? Nem probléma.

A nem megfelelő alapozót vásárolta meg? Vagy arckréme túl zsíros? Íme 10 ötlet, hogy hogyan hasznosítja nem vagy már nem használt kozmetikai termékeit.

Néha vásárolunk olyan kozmetikumokat is, amelyek később csak a szekrényben porosodnak. Mielőtt ezeket kidobná, gondolja át újrahasznosításukat. Ezzel nem csak pénzt takarít meg, hanem a környezetéért is tesz valami jót.

Itt vannak tippeink:

 1. Az alapozó túl világos vagy túl sötét?
  Néha előfordul, hogy rossz árnyalatú alapozót vásárolunk. Ez előfordulhat például a boltokban a mesterséges fény miatt vagy csak azért, mert nics elég időnk. Mit lehet tenni? Alkalmazza a világosabb alapozót az arc közepén, a sötétebbet pedig az arccsont és az állkapocs alatt. Ha jól keverjük az átmenetet, természetes kontúrokat kapunk, erős kontraszt nélkül.

 2. Rúzs és pirosító
  Gondolt már arra, hogy a rúzst pirosítóként használja és fordítva? Működik. Próbálja ki ujjhegyével egyenletesen eloszlatni a rúzst arccsontján. Így megtartja természetes tónusát. És, ha ezzel végzett alkalmazza a pirosítót rúzsként a gyönyörűen kifejező ajkakért.

 3. Szemhéjfesték
  A szemhéjfesték, főként a természetes ásványi anyagokat tartalmazóak, sok dolgora felhasználhatóak. Keverhetőek egy tiszta körömlakkal vagy hidratáló krémmel, ezáltal krémes szemhéjárnyalót kapva. Tökéletes átlátszó kakaóvajhoz adva, csodaszép rúzst alkotva ezzel.

 4. Arckrém
  Nem szeretné többet használni arckrémét, mert az túl zsírossá teszi bőrét? Ne dobja ki! ? Tökéletes a durva testrészekre például térd, könyök, sarok, sőt a repedezett kezekre is.

 5. Szemceruza és szempillaspirál
  Ez a két termék felcserélhető. Vegyen egy vékony ecsetet, mártsa a szempillaspirálba és emelje ki szemét, vagy fordítva, egy szempilla ecsettel vegyen a szemhéjtusból és ezzel csinosítsa szempilláját.

 6. Testápoló olaj
  Nem akarja többet használni testápoló olaját? Keverjük össze sóval vagy cukorral és alkalmazza peelingként. Így hetente egyszer kíméletesen eltávolíthatja az elhalt hámsejteket.

 7. Pirosító és ásványiföld
  A pirosít és ásványi földet alkalmazhatja kompakt szemhéjárnyalóként. Sötét szemét a narancsos, piros jegyekkel felmelegítheti. Alkalmazzon hasonló árnyalatú pirosítot a tökéletes megjelenésért.

 8. Tisztítókendő
  Ha a tisztítókendő kiszáradt, alkalmazhatjuk portörléshez vagy egyszerűen papírzsebkendőként.

 9. Tisztító tej
  Segítségével megtisztíthatja és egyidejűleg ápolhatja bőrtáskáit és cipőit. Szóval két legyet üthet egy csapásra, ha megunta tisztítótejét.

 10. Sampon és balzsam
  A sampont használhatja kézi mosáshoz is (főleg gyapjú pulóverek). A kondicionálót pedig akár textillágyítóként is.