Nyár és napsütés megbánás nélkül

Nyár és napsütés megbánás nélkül

A hőmérséklet emelkedésével a napsütés is újra erősödik. A bio fényvédő termékek optimális UVA-/UVB-védelmet nyújtanak minden bőrtípus és életkor számára. Ezenkívül jót tesznek az embereknek és a környezetnek is.

Mi különbözteti meg a minősített napvédő biokozmetikumokat a hagyományos termékektől?

A minősített biokozmetikumok kizárólag tiszta ásványi és növényi szűrőkön alapulnak, míg a hagyományos termékek kémiai szűrőket vagy kémiai és ásványi szűrők keverékét használják.

Hogyan működnek a fényvédő szűrők?

A kémiai-szintetikus UV-szűrők behatolnak a bőrbe, és ott az UV-sugarakat infravörös sugárzássá - azaz hővé - alakítják át. Ezeknek a krémeknek körülbelül fél órára van szükségük, hogy hatékonnyá váljanak. A biokozmetikumok ásványi UV-szűrőket használnak természetes ásványi pigmentekkel (pl. titán-dioxid). Ez visszaveri és szétszórja a napfényt, valamint felvitel után azonnal működik.

Miért az ásványi UV-szűrőket részesítsem előnyben?

A kémiai fényvédő szűrők magas problémapotenciállal rendelkeznek, és duplán terhelnek minket: bőrünkön és a táplálékláncon keresztül. Tudományos tanulmányok bizonyítják a veszélyt, melyet az emberi szervezetre jelentenek magas allergiapotenciáljuk és a testre gyakorolt hormonszerű hatásuk révén (endokrin diszruptorok vagy xenohormonok).

A kémiai fényvédő szűrők (oxybenzon, octocrylene) másik veszélye a korallzátonyok pusztítása. A tudósoknak sikerült kimutatniuk ezen összetevők negatív hatását a tengeri élővilágra, különösen a korallokra.
Az óceánelsavasodás és az éghajlatváltozás jelenlegi szintjével összefüggésben a kémiai UV-szűrők jelentős károkat okoznak a korallokban („coral bleaching“), melynek eredményeként egész korallpadok pusztulnak el.

Biztonságos fényvédelem ásványi szűrőkkel!

Könnyen fel tudom kenni a napvédő biokozmetikumokat?

A biokozmetikai fényvédő termékek könnyen eloszlathatóak és átlátszóak – a ragadós állag és a fehér foltok már a múlté. Emellett a termékek azonnali fényvédelmet biztosítanak és vízállóak.

Milyen termékeket használhatok biztonságosan?

A Biosolis márka már több mint 10 éve elkötelezte magát amellett, hogy egy olyan komplett napvédő termékcsaládot kínáljon, mely ötvözi az egészség védelmét és a környezet tiszteletét. Természetes és bio minősítésű.

A Biosolis garantálja a természetes hatóanyagokból kifejlesztett összetételeket. Ezek nem tartalmaznak:

- allergéneket
- kémiai szűrőket
- parabéneket
- fenoxietanol
- és ftalátokat.

A termékek ásványi szűrőket tartalmaznak, melyek nem hatolnak be a bőrbe, és felvitelük után optimális védelmet biztosítanak. A Biosolis kutató- és fejlesztőcsapata nap mint nap azon dolgozik, hogy a leghatékonyabb, legtisztább és leginkább ökológiai formulákat kínálhassa. Az újonnan továbbfejlesztett receptúrákat növényi olajok és növényi kivonatok felhasználásával fejlesztették ki, hogy azok gyengéden táplálják, hidratálják és védjék a bőrt.

A Biosolis értékeiben mélyen gyökerezik az olyan termékek megalkotása, melyek az egész családot óvják az UVA/-UVB-sugaraktól, tiszteletben tartják a tengeri állat- és növényvilágot, egészséges összetételeket garantálnak, betartják az európai előírásokat és kímélik a környezetet. A márka ezenkívül együttműködik az Ecocert Greenlife minősítő hatósággal is, mely hitelesíti a gondosan kiválasztott alapanyagokat és azok összetételét.

Fedezze fel a Biosolis márkát MOST!

A napvédő spray-től a naptejen, arckrémen, after sun tejen, önbarnítón át, egészen a gyermekek számára kifejlesztett naptejig, mindenki talál valamit a saját maga számára a Biosolis termékkínálatában.