Tudnivalók: Natúrkozmetikai minősítések

A natúrkozmetikumok számos különböző pecséttel ellátottak. De mik is ezek valójában? Tudjon meg többet most!

Miért vannak egyátalán ezek a minősítések?

A natúrkozmetikai minősítéseknek jogi oka van. A natúrkozmetikai, mint fogalom, nem védett. Tehát mindenki használhatja ezt a kifejezést, ami miatt nehéz eldönteni, hogy egy terméke valóban natúrkozmetikum-e vagy sem.

A minőségi pecsét segítségével egy pillanat alatt eldönthető ez a kérdés. Ezenkívül a pecséttel ellátott termékek minősége rendszeresen ellenőrzött.

Védelem a Greenwashing ellen

Mivel számos kozmetikai termék zölddel jelölt és természetesként hirdetett, így a minőségi pecsét rendkívül fontos. Figyelem: Csak a minősítéssel ellátott termékekek biztosan valódi natúrkozmetikumok. Attól még, hogy egy termék pl. természetes kivonatot tartalmaz, még nem biztos, hogy natúrkozmetikum is.

Mi a különbség az egyes pecsétek között?

A különböző pecsétek különböző szabványoknak felenek meg, mint pl. az összetevők hány százaléka származik ellenőrzött biológiai gazdálkodásból. Az Ecco Verde üzletében csak vaódi, illetve ezen követelményeknek megfelelő natúrkozmetikumokat talál. Más termékeket nem veszünk fel kínálatunkba.

Melyek a legszigorúbb pecsétek?

A legszigorúbb előírások valószínűleg a Demeter esetében vannak. A Demeter-minősítéssel ellátott termékeknek különösen sok előírásnak kell megfelelniük. Így például minden nyersanyag Demeter gazdálkodásból kell, hogy származzon, ami által biológiaiak, legalább vegetáriánusok és fenntarthatóak.

Kik kapják meg a pecséteket?

A minősítések nagy szervezetek által kerülnek odaítélésre, ezáltal a gyártóktól függetlenül. Fontos, hogy mindig figyeljen oda a nagy és híres pecsétekre. A gyártó által kiállított minősítések kevésbé megbízhatóak, mivel nem függetlenek.

Íme néhány a legfontosabb pecsétek közül:

Demeter

Ezt a pecsétet csak akkor ítélik meg, ha egy termék csak Demeter minőségű összetevőket tartalmaz. A Demeter a legszigorúbb irányelv.

BDIH

Ez az ellenőrzött natúrkozmetikai öko-pecsét Németországban a leghíresebb. Az ilyen pecséttel ellátott termék a Német Gyógyászati, Reformárú és Testápolószerek Gyártóinak Ipari és Kereskedelmi Szövetsége által minősített, így biztos lehet benne, hogy a termék egy natúrkozmetikum.

ECOCERT

Ez a címke mögött Európában a környezetvédelem területén legnagyobb ellenőrző és minősítő egyesület áll. A pecséttel rendelkező termékeknek különböző előírásoknak kell megfelelniük, mint pl. A termék összetevői legalább 95%-ban természetesek és csomagolásuk biológiailag lebomló.

NaTrue

Ez a pecsét az egész világon érvényes, Európában csak a vezető natúrkozmetikai cégek kapják meg. Ezen belül is három minőségi szint található: natúrkozmetikum, natúrkozmetikum bio tartalommal és bio kozmetikum.

Leaping Bunny

A Leaping Bunny program biztosíték arra, hogy a termékfejlesztés egyik szakaszában sem végeztek állatkísérleteket. A termékek rendszeresen ellenőrzöttek.

Itt találja az Ecco Verde üzletében található összes termék minősítéseit.