Natúrkozmetikai ápolók kombinált bőr számára

2020. augusztus 25., kedd

Natúrkozmetikai ápolók kombinált bőr számára

Megmutatjuk Önnek, mire kell figyelnie az egyes ápoló termékek esetében, ha Ön kombinált bőrtípussal rendelkezik.

Honnan ismeri fel a kombinált bőrt?

A kombinált bőr a különböző felületekről ismerhető fel. A kombinált bőr lehet olajos és száraz hatású is. Az olajos területek általában a T-zónában (homlok, orr, áll), míg a szárazabb területek az arcon jelennek meg.

Mivel a kombinált bőr felülettől függően különböző ápolást igényel, így a megfelelő ápoló kiválasztása sem mindig egyszerű. A bőrt egyensúlyba kell hozni, azonban a túlzott ápolás sem megoldás. Itt találhat egy rövid útmutatót a különféle ápoló termékekről és arról, hogy mire kell odafigyelnie a kombinált bőr esetében.

Tisztítás

Egy tisztító esetében a legfontosabb, hogy "ne legyen túl aggresszív". A túlzottan agresszív tisztító eltávolítja a felesleges olajat a T-zónából, de közben erősen irritálja a száraz területeket.

Keressen egy olyan tisztítót, amely a felesleges olajat, sminket és szennyeződéseket eltávolítja, azonban mégis gyengéd. Ez lenne az ideális a kombinált bőr számára, mivel a száraz bőrfelületeket nem irritálja túlzottan.

Vannak olyan tisztítók is, amelyek hidratálják a bőrt (például hialuronsav által). Ha rendkívül száraz bőrrel rendelkezik, akkor egy ilyen termék alkalmazása ajánlott.

Arcvíz

Egy jó arcvíz visszaállítja a bőr pH-értékét. Ezenkívül hidratálja a bőrt, simabbá és egyenletesebbé teszi azt.

Szérum

A szérum nagyon száraz bőr számára ideális, mivel intenzív nedvességet biztosít.

Hidratáló krém

A kombinált bőr esetében fontos, hogy olyan enyhe hidratáló krémet válasszon, amely a bőrt közepes erősséggel - azaz nem túl erősen - rehidratálja. A bőrnek alapvetően szüksége van hidratálásra, még a zsíros bőrfelületeknek is. Azonban az elején nem szabad eltúlozni. A későbbiekben még mindig kipróbálhat olyan termékeket, amelyek különböző mértékű rehidratációval rendelkeznek. Ezenkívül a krémnek védenie kell a bőrt a környezeti hatásokkal szemben.

Nagyon száraz bőr esetében arcolaj is alkalmazható.

Arcolaj

Mivel az arcolaj fő alkotóeleme az olaj, így az nem alkalmas a zsíros bőrfelületre, azonban ideális az arc száraz területeire. Tehát csak ott alkalmazza az arcolajat, óvatosan masszírozza a bőrbe. Egy könnyű olaj mindig jó választás.

Következtetés

Most már tudja, hogy mire kell odafigyelni a kombinált bőr esetében. Azonban felmerülhet a kérdés Önben, hogy vajon ezek a tippek valóban segítenek-e. A válasz: lehetséges. Minden ember más, ezáltal különbözik a bőrtípus, valamint annak igényei is. Az, ami másoknak segít, az ellentétes hatással lehet az Ön bőrére. A legfontosabb, hogy addig próbálkozzon, amíg meg nem találja a bőre számára megfelelő terméket. Csak legyen türelemmel!