Natúrkozmetikai ápolók kombinált bőr számára

Natúrkozmetikai ápolók kombinált bőr számára

Megmutatjuk Önnek, mire kell figyelnie az egyes ápoló termékek esetében, ha Ön kombinált bőrtípussal rendelkezik.

Honnan ismeri fel a kombinált bőrt?

A kombinált bőr a különböző felületekről ismerhető fel. A kombinált bőr lehet olajos és száraz hatású is. Az olajos területek általában a T-zónában (homlok, orr, áll), míg a szárazabb területek az arcon jelennek meg.

Mivel a kombinált bőr felülettől függően különböző ápolást igényel, így a megfelelő ápoló kiválasztása sem mindig egyszerű. A bőrt egyensúlyba kell hozni, azonban a túlzott ápolás sem megoldás. Itt találhat egy rövid útmutatót a különféle ápoló termékekről és arról, hogy mire kell odafigyelnie a kombinált bőr esetében.

Tisztítás

Egy tisztító esetében a legfontosabb, hogy "ne legyen túl aggresszív". A túlzottan agresszív tisztító eltávolítja a felesleges olajat a T-zónából, de közben erősen irritálja a száraz területeket.

Keressen egy olyan tisztítót, amely a felesleges olajat, sminket és szennyeződéseket eltávolítja, azonban mégis gyengéd. Ez lenne az ideális a kombinált bőr számára, mivel a száraz bőrfelületeket nem irritálja túlzottan.

Vannak olyan tisztítók is, amelyek hidratálják a bőrt (például hialuronsav által). Ha rendkívül száraz bőrrel rendelkezik, akkor egy ilyen termék alkalmazása ajánlott.

Arcvíz

Egy jó arcvíz visszaállítja a bőr pH-értékét. Ezenkívül hidratálja a bőrt, simabbá és egyenletesebbé teszi azt.

Szérum

A szérum nagyon száraz bőr számára ideális, mivel intenzív nedvességet biztosít.

Hidratáló krém

A kombinált bőr esetében fontos, hogy olyan enyhe hidratáló krémet válasszon, amely a bőrt közepes erősséggel - azaz nem túl erősen - rehidratálja. A bőrnek alapvetően szüksége van hidratálásra, még a zsíros bőrfelületeknek is. Azonban az elején nem szabad eltúlozni. A későbbiekben még mindig kipróbálhat olyan termékeket, amelyek különböző mértékű rehidratációval rendelkeznek. Ezenkívül a krémnek védenie kell a bőrt a környezeti hatásokkal szemben.

Nagyon száraz bőr esetében arcolaj is alkalmazható.

Arcolaj

Mivel az arcolaj fő alkotóeleme az olaj, így az nem alkalmas a zsíros bőrfelületre, azonban ideális az arc száraz területeire. Tehát csak ott alkalmazza az arcolajat, óvatosan masszírozza a bőrbe. Egy könnyű olaj mindig jó választás.

Következtetés

Most már tudja, hogy mire kell odafigyelni a kombinált bőr esetében. Azonban felmerülhet a kérdés Önben, hogy vajon ezek a tippek valóban segítenek-e. A válasz: lehetséges. Minden ember más, ezáltal különbözik a bőrtípus, valamint annak igényei is. Az, ami másoknak segít, az ellentétes hatással lehet az Ön bőrére. A legfontosabb, hogy addig próbálkozzon, amíg meg nem találja a bőre számára megfelelő terméket. Csak legyen türelemmel!