Aszkorbinsav

A C-vitamin egy vízben oldódó vitamin, amely kémiailag nagyon instabil, ezért csak nagyon kis mennyiségben jut el a bőrbe. A kozmetikumokban ezért származékait részesítik előnyben, mivel ezek először a bőrben hasadnak szét, így jobb stabilitást biztosítanak. Ezek elsősorban:

  • Zsírban oldódó aszkorbil-palmitát (Ascorbyl Palmitate), palmitinsavval észterezett C-vitamin
  • Nátrium-foszfát aszkorbil (Sodium Ascorbyl Phosphate), az aszkorbinsav egy vízben oldható sója

A C-vitamin stimulálja a kötőszövet anyagcserét és az enzimeket, amelyek a kollagéntermelésért felelősek - ugyanakkor gátolja a kollagén lebomlását. Regenerálja és gyógyítja a kötőszövet károsodásokat. Ezenkívül a C-vitamin stabilizálja a bőr védelmi rendszerét és hatékony gyulladásos, tisztátalan bőr esetén. Csökkenti az öregségi foltokat.

Kozmetikai tulajdonságok:

  • stimulálja a kötőszövet anyagcserét
  • stimulálja a kollagéntermelést, gátolja a kollagén lebomlását
  • gyógyítja a kötőszövet károsodást
  • hatékony gyulladásos, tisztátalan bőr ellen
  • csökkenti az öregségi foltokat

Heike Käser 2010 "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Freya Verlag, 3. kiadás 2012


Termékek - Aszkorbinsav